HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum pakt punt in laatste minuut

KOLLUM – In de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar deelden Kollum en Heerenveense Boys de punten. Voor de pauze kon een ieder hier vrede mee hebben, na de thee hadden de gasten de wedstrijd onder controle. In de allerlaatste minuut wist Joop Pynacker met zijn tweede treffer een punt nog veilig te stellen.

Onder leiding van scheidsrechter Jansen was de eerste kans op de goed te bespelen grasmat voor de Kollumers, Joop Pynacker werd prima vrij gespeeld maar had een teen lengte te kort om Maurice Wenekamp te verschalken. In het spel dat vervolgens meer op het middenveld werd afgespeeld konden afstandsschoten van de Boys keeper Johan Vonk niet verontrusten. Net binnen het eerste kwart werd de wedstrijd opengebroken door Kollum. Vanaf de zijlijn liet Romke Bos de bal uit een vrije trap indraaien in het doelgebied, waar Joop Pynacker met een vrij simpele kopbeweging de bal verlengde en Wenekamp verschalkte. Nog even leek de treffer geannuleerd te worden, daar de grensrecher voor buitenspel vlagde, echter negeerde Jansen deze actie en keurde de treffer toe.

Deze ruggensteun had echter niet tot gevolg dat de Kollumers rustige konden voetballen, het spel bleef net als bij de gasten onrustig. Kollum wist geen kansen te creëren en de Boys bleven volharden in afstandsschoten. Halverwege  de eerste helft zagen velen dat Wenekamp de bal met de hand buiten de zestien voor de voeten van Pynacker weghaalde, echter zag de scheidsrechter hier niets in. Net na het half uur kwam Heerenveense Boys langszij, een vrije trap van de zijkant werd door Vonk niet goed ingeschat en de bal verdween in de kluts voor de voeten van Wietse van der Meer die de bal slechts hoefde te toucheren om de stand gelijk te trekken. In de rommelige slotfase bleef het spel zich op het middenveld afspelen .

Na de thee was het eerste gevaar voor de gasten, een schot van Nico de Jong moest door Vonk tot corner worden verwerkt. De ploeg van Krommenhoek, die de laatste vijf wedstrijden voor de winter hadden gewonnen wilden ook nu voor de winst gaan.  Met eens schot van ruim twintig meter werd Vonk door  Hylke Bakker getest, echter redde hij bekwaam. Ook nadat Gabe Teun Tab was vrijgespeeld redde Vonk opnieuw zijn ploeg door met de vingertoppen de bal via de paal wist te keren.

Invloed van de scheidsrechter
Nadat scheidsrechter Jansen in de verder zeer sportieve wedstrijd de grensrechter van de gasten bij de eerste treffer van Kollum negeerde, negeerde hij halverwege de tweede helft de grensrechter van Kollum nadat deze had gevlagd voor een achterbal.  Dat wat er al zat aan te komen gebeurde nu, de Boys namen de leiding via een intikker van Top.  Met enkele wissels van beide trainers werd het spel er niet beter op. De Kollumers waren niet bij machte het de verdediging lastig te maken. Aan de andere kant onderscheidde Vonk zich met  en prima redding nadat Nico de Jong vrij voor hem kwam en de bal via zijn hand via de paal terugkwam het veld in.

Hectische slotfase
In de laatste minuten van de wedstrijd  leek de Boys de zege over de streep te trekken, echter op appelleren leverde een langzame actie van Wenekamp met zijn spelhervatting Kollum een vrije trap op binnen de zestien. De bal verdween echter naast de goal. Toch kreeg de Kollumer aanhang nog reden tot juichen. Met de laatste bal van achteruit wist Marinus Hoekstra de bal goed af te schermen en Pynacker een niet te missen kans te geven.  Het niet meer verwachte punt werd door de Kollumers gevierd als een kleine overwinning.

Foto’s Roel Bergsma Verslag: André van der Meulen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button