Kollum pakt wintertitel in drie minuten tegen Waskemeer

KOLLUM – In de laatste wedstrijd voor de winterstop pakte Kollum de verdiende wintertitel in de derde klasse B. Voor rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar echter na de thee zette de ploeg van Ron de Boer de wedstrijd binnen drie minuten naar hun hand door elke kans in een treffer om te zetten.

Daar waar Kollum de laatste wedstrijden de winst pakte startte de ploeg ook vandaag door gelijk vanaf de aftrap de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Door gelijk druk te zetten op de tegenstander werd ook vanmiddag Waskemeer vanaf de aftrap vast gezet. Na een kleine tien minuten spelen leverde het de eerste kleine kans op, op aangeven van Joop Pynacker wist Marinus Hoekstra net niet zijn voet tegen de bal te krijgen op Michiel van Valen in de problemen te brengen. Ook na een klein kwartier spelen was Gerard van Zonneveld net te laat om een goede actie van Benjamin Zondervan te bekronen. Kollum bleef de betere ploeg ook al was het spel aan beide kanten niet echt goed, slordig spel maakte het er voor het publiek niet echt om warm van te worden.

De grootste kans was er voor Marinus Hoekstra, die halverwege de eerste helft vrij voor van Malen kwam op aangeven van Joop Pynacker, de spits wist echter de bal niet goed onder controle te krijgen om tot scoren te komen. Het veld spel werd mede door de zijwind die over het veld kwam er niet beter op, door veel het middenveld over te slaan werden de spitsen niet of moeilijk bereikt. Verdedigend had Kollum echter weinig te duchten van Waskemeer, ook al moest de ploeg wel scherp blijven spelen. Wiebe Postma en Ruben Merkus verzorgden zich echter prima van hun taak en leidde de verdediging naar behoren. Net voor het sluiten van de eerste helft werd het slotakkoord verzorgd door Yannick Hoekstra, die van een kleine vijf en twintig meter verwoestend uithaalde en zijn schot net over de kruising zag verdwijnen.

Na de thee kreeg het thuis publiek een geheel ander team te zien, door goed druk te zetten werden nu wel de nodige kansen gecreëerd. Beide assistent-scheidsrechters waren voor rust al scherp in vlaggen, zo werd ook de eerste kans na rust van Joop Pynacker door de leidsman van Waskemeer afgevlagd.

Beslissing in drie minuten

De openingstreffer kon echter niet uitblijven en kwam er in de zevende minuut voor de thuisploeg. Na een aan aanval vanuit de verdediging belande de bal via Sander Gietema bij Gerard van Zonneveld, die met een bekeken bal Benjamin Zondervan alleen voor van Valen bracht. Op zijn inzet had de sluitpost van Waskemeer geen antwoord en had Kollum eindelijk de voorsprong te pakken.

Vanaf de aftrap werd de bal vrij snel weer veroverd en was het opnieuw van Zonneveld die zijn maatje Zondervan de bal vrij voor van Valen zetten en ook nu was het niet zijn linker, maar met rechts werd de keeper gepasseerd. Kollum was heer en meester op dat ogenblik en ging gelijk door om de wedstrijd op slot te zetten. Een diepe bal zette van Zonneveld alleen voor van Valen en deze kon niets anders doen dan de spits uit balans te brengen, echter scheidsrechter Muitjes zag als enige er geen strafschop in. Het bleek echter wel uitstel van executie, want uit de volgende aanval belande de bal vanaf de linker flank op het hoofd van Marinus Hoekstra die met een bekeken kopbal de 3-0 scoorde.

De wedstrijd was hiermee gespeeld en kon Kollum het publiek in het verdere verloop trakteren op enkele mooie acties. Als alle kansen die er vervolgens nog kwamen werden benut had er zeker nog een grote uitslag op het scorebord te zien zijn geweest. In het laatste kwart werd de score nog wel uitgebreid naar vijf treffers, de 4-0 kwam van de voet van Joop Pynacker die de bal op aangeven van de altijd ijverige Randy van Malsen in een leeg doel kon schuiven.

Eerste hattrick Benjamin Zondervan.

Het slotakkoord kwam opnieuw door een prima aanval van de Kollumers. Met zijn eerste hattrick in zijn carrière bekroonde Benjamin Zondervan zijn uitstekend gespeelde tweede helft. Op aangeven van Joop Pynacker zette hij de eindstand van de wedstrijd op 5-0. Voor het eerst in lange tijd mag de ploeg zich als winter kampioen de boeken in laten zetten.

Voor alle teams rest er nu een kleine winterstop, in het nieuwe jaar staat echter alweer op 19 januari alweer een volledige speelronde op het programma. Indien de weergoden goedgezind zijn staat voor Kollum de uitwedstrijd tegen Anjum gepland.

Verslag: André van der Meulen