HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum pakt zege bij ’t Fean ‘58

SURHUISTERVEEN – In een wedstrijd die voor rust van beide kanten slecht was, wist Kollum na de hervatting de wedstrijd vanaf de stip om te draaien en de winst mee te nemen.

Onder prima omstandigheden startte de thuisploeg vol goede moed om de ongeslagen status te verlengen.  In de eerste tien minuten leverde dit kleine kansjes op van afstandschoten van o.a Joost Nieuwenhuis en Imani Mchimbwa, zonder dat keeper Eppie Weidenaar dit tot grote problemen bracht in de goal van Kollum. Aanvallend wist de ploeg van Wierd Kuipers hier weinig tegenover te stellen, met lange ballen werd getracht om de spitsen te bereiken. Zowel Weidenaar bij Kollum alsmede Jelmer van der Meer bij de thuisploeg kreeg het in de eerste helft weinig te duchten van de aanvallers. Het spel speelde zich grotendeels af op het middenveld, met enkele vrije trappen trachtte de thuisploeg nog gevaar te stichten. Het vizier stond echter niet op scherp en verdwenen de ballen over of naast de goal van Weidenaar. In de slotfase was Joop Pynacker voor het eerst gevaarlijk, maar zijn kopbal verdween naast de goal.

Na de rust viel er voor het publiek gelukkig meer te genieten, opnieuw was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, pogingen van Jens Hamstra en Wietse Vrij verdwenen naast de goal. Net voor het eerste kwart na rust kreeg ’t Fean de grootste kans op de voorsprong, echter geheel vrij gespeeld wist  Nieuwenhuis de bal naast de goal de werken.

Strafschop

In de daaropvolgende aanval van de Kollumers werd Marinus Hoekstra licht aangetikt binnen de beruchte lijnen. De tot dat ogenblik onopvallende scheidsrechter van de Meijden zag hier een strafschop in. Onberispelijk schoot Joop Pynacker dit presentje binnen. Het spel werd er vervolgens niet beter op, de ploeg van Jacob Russchen gooide er een schepje boven op en schroomde hierbij soms de grens van het toelaatbare niet. De scheidsrechter had op dat ogenblik niet zijn beste fase en liet de soms harde overtredingen onbestraft. Verdedigend gaf Kollum echter weinig weg, vrije trappen en corners verdwenen meestal over of  naast de goal van Weidenaar.

Slotfase

In de slotfase kon de wedstrijd nog alle kanten op, druk van de thuisploeg leverde soms enkele gevaarlijke situaties op voor de verdediging van Kollum, maar via de counter kreeg men voorin ook goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Met een scherpe counter besliste Kollum in de voorlaatste minuut de wedstrijd, keeper van de Meer moest met een kopbal redding brengen buiten de zestien en was hierop niet op tijd terug in zijn goal. Met een bekeken voorzet gaf Pynacker Hein van Marrum een niet te missen kans. Hiermee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, door de vele onderbrekingen ging de wedstrijd ruim de blessuretijd in. In een alles of niets poging kreeg de ploeg van Russchen kleine kansjes, echter bleef de verdediging o.l.v. van Wierd de Vries en Wiebe Postma stand houden. In de counter had de score voor Kollum nog hoger uit kunnen vallen, maar kwam er geen verandering meer in de stand.

Verslag: André van der Meulen Foto’s: Maria Dekker

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button