HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum – Rottevalle in evenwicht

KOLLUM – Na de afstraffing tegen Grijpskerk wist Kollum zich een klein beetje te herstellen door tegen Rottevalle met hard werken een verdiend punt over te houden.

Met enkele omzettingen achterin liet Jaring Kloetstra zien dat hij zeker niet tevreden was over de inzet van zijn ploeg na de wanvertoning tegen Grijpskerk. Tegen Rottevalle zag het trouwe thuispubliek een hardwerkende ploeg die door een scheidsrechterlijke dwaling een zege door de neus werd geboord. In een rommelige openingsfase, waarin de gasten met inzet de Kollumer verdediging geen gelegenheid gaf om rustig uit te verdedigen moest Dirk Wiersema optreden bij oa een vrije trap van de spelmaker  Steffan Schra. Bij de eerste de beste tegenaanval van Kollum zette Wier de Vries met een bekeken Kopbal op een voorzet van Romke Bos de 1-0 op het scorebord. In de verdere openingsfase zette de scheidsrechter Struijs zijn stempel op de wedstrijd door vele malen het spel stil te leggen. Door fel maar ook fair te spelen zette Rottevalle de verdediging van Kollum onder druk, zonder echter gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft leek Wierd de Vries met zijn tweede goal de score te verdubbelen, echter zag de scheidsrechter een lichte duw van de Vries om deze treffer te annuleren. Met enkele corners werd de verdediging van Kollum onder leiding van Arne Jan de Boer en Wierd de Vries die met zijn inzet een sterke wedstrijd speelde onder druk gezet, grote kansen voor de ploeg van Minno van der  Werff leverde dit niet op. Net voor het half uur verdween een schot van Alex van der Veen via keeper Robert de Jong tegen de paal.

In de eerste de beste aanval na de rust belandde een lange bal tot ieders verbazing in buitenspel staande Steffan Schra, terecht vlaggende Tjisse van Dijk werd echter door Struijk genegeerd en kon Schra beheerst de gelijkmaker binnen schieten. Deze tegenslag leek Kollum enigszins tegen te werken, maar oa twee vrije trappen van Rottevalle werden geen probleem voor Dirk Wiersema. Door van beide kanten hard, maar wel fair te voetballen leverde dit aan beide kanten weinig kansen op. Met het hoofd trachtte Teake Visser van de gasten het Wiersema moeilijk te maken en aan de andere kant was het oa Alex van der Veen die het de Jong moeilijk trachtte te maken. In de slotfase kreeg kreeg de Kollumer ploeg via oa Romke Bos die vrij voor de Jong zijn schot zag geblokkeerd en Gerard van Zonneveld die zijn inzet zag gekeerd door de Jong. Tevreden met een punt, maar ook enigszins teleurgesteld daar de gelijkmaker in buitenspelpositie werd gescoord kan Kloetstra samen met Atze van der Wijk toch tevreden zijn over het herstel van hun ploeg.

Foto’s Roel Bergsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button