Kollum speelt gelijk tegen Oostergo

EE – Dinsdagavond werd de tweede bekerwedstrijd in de poule gespeeld tussen Oostergo en Kollum. Na het verlies op de hete zaterdag tegen De Sweach (3-1), moesten de manschappen van trainer Sjouke van der Meulen winnen of gelijk spelen om in de beker race te blijven. Dat er alsnog een gelijkspel uitgeperst werd had niemand van te voren verwacht.

Kollum kwam maar liefst met 25 spelers richting Ee. Van te voren was er afgesproken dat de niet geselecteerden een training op sportpark “De Streng” konden afwerken. Vorig seizoen moest Oostergo tot twee maal toe buigen voor Kollum in de competitie. De goed leidende scheidsrechter Smedes blies om 18.45 uur voor het beginsignaal. De eerste helft was duidelijk voor Kollum. Rustig opbouwend werden de vrije ruimtes gezocht en was het diverse malen gevaarlijk voor het Oostergo doel. Het duurde dan ook niet lang dat de 0-1 op het scorebord stond. Oostergo verdediger Jaap Zijlstra maakte een overtreding op Kollum spits Joop Pijnacker op 20 meter van de goal. Robert Lietmeier van Kollum benutte fraai de vrije trap en schoot rechts van Oostergo keeper Jelmer Hoekstra binnen. Daarna kreeg Kollum meer mogelijkheden om de score uit te breiden, maar dezelfde Hoekstra van Oostergo verrichte goed keeperswerk. Na een half uur spelen dan toch een mooie Oostergo aanval van Johannes Visser en Jolink. Martijn Jolink wist ex Oostergo keeper Eppie Weidenaar te verschalken en schoot de 1-1 binnen. Kollum was hier niet van onder de indruk want voor de rust kwamen ze door goals van Marinus Hoekstra en Otto Christiaan Jonker op een riante 1-3 voorsprong.

In de tweede helft kwam Richard Prins van Oostergo binnen de lijnen. Nog maar net binnen de lijnen schoot hij op de paal. De terug stuitende bal was voor spits Martijn Jolink die zijn tweede van de avond maakte. (2-3) Het Oostergo publiek ging achter de ploeg staan en nog geen 3 minuten later scoorde Willem Sikkema voor Oostergo de gelijkmaker. Met een snelle rush kwam hij alleen op keeper Weidenaar af en plaatste de bal netjes in de hoek. Voor beide teams kwamen daarna nog een legio aan kansen. Kollum wist een terecht gegeven penalty niet te verzilveren doordat keeper Jelmer Hoekstra naar de juiste hoek dook. Dezelfde Hoekstra was later in de wedstrijd de gevierde man door de vele reddingen die hij verrichte. Oostergo had de winst nog naar zich toe kunnen trekken. In de laatste minuut was het wederom de snelle Sikkema die over de rechterkant doorbrak. Hij wilde de bal voorgeven aan de vrijlopende Jolink, maar door de “opstuit” mislukte dit. De thuisploeg ui Ee was nog het meest blij met dit punt, temeer omdat dit van te voren niet in de verwachting lag. Oostergo speler Jaap Zijlstra kreeg als enige een gele kaart in het verder zeer sportieve duel tussen de beide teams.

Foto’s : FotoBuKro.nl