HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum start met 7 tegen 7 voor 35 plus

KOLLUM – Er lopen net als bij vele andere verenigingen vele voetballers rond die om wat voor reden dan ook hun carrière al hebben afgesloten. Ook bij de vv Kollum werd er wel eens gesproken om met enkele “oudjes” de voetbalschoenen weer eens aan te trekken, alleen kwam het er tot nu toe niet van.

Aan het einde van het seizoen 2011-2012 kwam hier verandering in. Bauke Tom Schat, die zelf nog nooit gevoetbald heeft, was in verband met de combinatie van werk en privé op zoek naar een mogelijkheid om op een vrijdagavond in teamverband te sporten om zo toch wat in beweging te kunnen blijven. Het moest bovendien niet een verplichtend karakter hebben zodat je ook een keer kan wegblijven zonder daarmee anderen tekort te doen. “Ik had eens wat gelezen over seniorenvoetbal (7×7 op een half veld) en bedacht dat dit bij vv Kollum ook op te zetten moest zijn.” Tijdens het slotfeest van het eerste elftal aan het einde van het seizoen 2011-2012 startte Bauke Tom voorzichtig met het polsen van spelers of ze trek hadden om de voetbalschoenen weer aan te gaan trekken.

Tot zijn verbazing waren de reacties positief en liet hij een aantal spelers alvast een formulier ondertekenen. Met deze insteek ging Bauke Tom richting het bestuur om één en ander door te spreken. Van het bestuur kreeg hij de volledige medewerking om het idee uit te voeren.

Samen met André van der Meulen werd er een inschrijf formulier gemaakt, welke op de site werd geplaatst. De aanmeldingen kwamen met regelmaat binnen en mede dankzij mond op mond reclame liep het spelersaantal op tot zo’n 25. Spelers met en zonder voetbalervaring en van allerlei leeftijden. Niet alleen de spelers waren enthousiast, ook trainers, medische verzorging en een eventuele shirtsponsor stonden al voor men was begonnen klaar.

Het eerste seizoen is een proef-jaar vindt Bauke Tom. Op een gegeven moment zullen we als groep om de tafel gaan zitten en eens bespreken hoe we verder willen. Er zijn dan verschillende mogelijkheden. Je kan hierbij denken aan het inschrijven van één of meerdere teams in een officiële KNVB 7×7 competitie. Maar je kan er ook voor kiezen om regelmatig op eigen initiatief wedstrijdjes te gaan spelen tegen 7×7 ploegen in de regio. We willen eerst eens kijken hoe het zich ontwikkelt, hoeveel aanmeldingen er in de loop van het seizoen nog bijkomen.

Maar als het enthousiasme zo groot blijft als het nu is kan deze nieuwe doelgroep wel eens uitgroeien tot een belangrijke pijler van de vereniging. Ik hoop en verwacht dat het voor de vereniging als totaal een positief effect teweeg zal brengen. Onder deze nieuwe groep voetballers ontstaat vast ook enthousiasme en betrokkenheid om naast de gezellige en sportieve vrijdagavond ook op andere fronten wat voor de vereniging te betekenen.

Ondertussen is het nieuwe voetbalseizoen alweer volledig aan de gang en zijn de eerste trainingen achter de rug. Zo ook het nakaarten in de spreekwoordelijke derde helft. De beide trainers die het geheel leiding geven zijn beurtelings Bernard Wouda en Auke Mulder. Daar waar sommige trainers wel eens geheimzinnig zijn, hebben deze beide heren geen geheimen en is het publiek dan ook van harte welkom om eens te genieten van Braziliaanse taferelen tijdens de training.

Belangstelling? Kijk op de website van vv Kollum hoe je je kunt aanmelden.

Foto’s Roel Bergsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button