HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum sterkste in derby

KOLLUM- Op een winderig Sportpark Baensein stond er na zes jaar eindelijk weer eens de derby tussen Kollum en Friese Boys op het programma. Door de wind die strak over het veld tekeer ging werd het niet een wedstrijd waar de supporters misschien op hadden gehoopt.  Spanning was er vanaf de eerste tot de laatste minuut, waarin Sake de Haan uiteindelijk matchwinner werd.

Direct vanaf de aftrap kreeg de nummer laatst een vrije trap toegewezen  van scheidsrechter van der Leur nadat Dirk Wiersema een terugspeelbal niet goed had verwerkt. Dit buitenkansje werd door Johannes Beiboer niet verzilverd, zijn schot verdween net naast de goal. Vervolgens nam Kollum het heft over en kreeg enkele goede mogelijkheden. Tot tweemaal aan toe moest keeper Auke Hoekstra handelend optreden op inzetten van Gerard van Zonneveld. Goed voetbal was er deze middag niet mede door de wind, de thuisploeg had het betere van het spel en was het wachten op de openingstreffer. Met enkele corners, zelf verdient, maar ook weggegeven door de verdediging van Kollum wist Friese Boys weinig gevaar te stichten. Even leek het mis te gaan voor de ploeg van Jaring Kloetstra, met een katachtige redding behoedde Dirk Wiersema zijn ploeg door een inzet van Johannes Beiboer over te tikken voor een achterstand. De verdiende voorsprong voor Kollum kwam er met voor het half uur, een corner van Romke Bos werd door Hoekstra verkeerd ingeschat en de kopbal van Sake de Haan verdween bij de tweede paal binnen. In de rommelige slotfase had Kollum op slag van rust het geluk aan de zijde nadat een overtreding binnen de lijnen niet door van der Leur werd bestraft met een strafschop.

Met de wind in de rug was de eerste kans na rust opnieuw voor de Kollumers, een afgeslagen corner van Romke Bos kwam voor de voeten van Douwe Albert Beerda, maar zijn inzet verdween naast de palen. Het spel in de tweede helft werd er niet beter op, beide partijen grossierden in foute passes. De hardwerkende Gerard van Zonneveld was deze middag met zijn doelgerichte acties wel gevaarlijk, maar had geen succes. Aan de andere kant wisten de voorwaartsen van de Boys het Wiersema niet al te moeilijk te maken, met enkele afstandsschoten had de sluitpost van Kollum geen problemen. Aangezien Kollum de score niet wist uit te breiden bleef de spanning aanwezig. Beide trainers trachten met wissels de wedstrijd te kantelen, echter zonder resultaat. In de laatste minuut leek Alex van de Veen ( net terug van een blessure ) de wedstrijd alsnog te beslissen, maar zijn treffer werd door van der Leur afgekeurd wegens buitenspel. De winst en de daarbij verdiende drie punten was voor Kollum verdiend en met nog de uitwedstrijd tegen FC Grootegast volgende week op het kustgrasveld kan toch nog de eerste seizoenshelft goed afgesloten worden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button