HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum te sterk voor Blauw Wit ‘34

KOLLUM – Ook tegen Blauw Wit ’34 bleef de ploeg van Ronnie Pander en Siebe Bos na de winter ongeslagen. In een sportieve wedstrijd waren het helaas niet de beide ploegen die de hoofdrol opeisten. De uit Noord Holland afkomstige scheidsrechter Smit eiste de hoofdrol voor zich op door liefst achtmaal geel te trekken en daarvan drie  aan Joop Pynacker.

In de openingsfase was het aan beide kanten aftasten en viel er voor de doelen weinig te genieten voor het publiek. De eerste kleine kans was er voor Joop Pynacker die op aangeven van Denny Nicolai net een teen lengte te kort kwam. Aan de andere kant bleek Jan Tijtsma een  vanaf de zijkant indraaiende vrije trap voor het intikken te hebben, echter voor goalie Eppie Weidenaar bleef ook dit zonder gevolgen. Net na het kwartier werd de wedstrijd door Kollum opengebroken, Hein van Marrum speelde zichzelf prima vrij en vanaf een kleine twintig meter verschalkte hij Karsten Waterlander met een geplaatst schot.  Met deze ruggesteun leek Kollum in eerste instantie goed om te gaan, echter bracht Thomas Heslinga met laconiek uitverdedigen de gasten bijna weer snel terug in de wedstrijd. Arnold Kuperus kreeg vrije doortocht, maar een reflex van Eppie Weidenaar voorkwam de gelijkmaker. Na een klein half uur spelen bracht Nijboer ( trainer van Blauw Wit ) zijn buitenlandse troef Victor Djukic binnen de lijnen om te trachten de wedstrijd te kantelen. Gaandeweg drukte de scheidsrechter zijn stempel helaas op deze sportieve wedstrijd met enkele warrige beslissingen. Zo kregen de gasten op onduidelijke reden een vrije trap op een kleine twintig meter voor de goal, nadat in eerste instantie de lat werd geraakt, mocht men nogmaals aanleggen en verdween het leer in de muur. In de vijf en dertigste minuut zorgde een scrimmage voor de goal van Waterlander voor de 2-0, een inzet van de goed spelende Hein van Marrum werd door eigen spelers in het doel getikt.

Daar waar Luitzen Nijboer voor rust nog kon spreken van een gelijkopgaande wedstrijd, was het na de thee de ploeg van Ronnie Pander die in de flow van de laatste weken de wedstrijd naar zich toe wist te drukken. Nadat het eerste wapenfeit nog van de gasten was met een vrije trap, was het vervolgens Kollum dat de klok sloeg. De steeds beter spelende Romke Bos liet een  vrije trap op het hoofd van Joop Pynacker belanden, echter verdween het leer net naast de goal. De verdiende derde goal kwam er net na het kwartier spelen, na een overtreding op Hein van Marrum speelde Marinus Hoekstra zich op zijn eigen wijze vrij en schoot onberispelijk  de 3-0 binnen. Vanaf de aftrap van Blauw Wit veroverde Kollum gelijk weer de bal en op aangeven van Marinus Hoekstra kon Romke Bos zijn goede spel bekronen net de 4-0, echter zijn schot verdween over de goal. In de tegenaanval kwam Blauw Wit onverwachts terug in de wedstrijd, nadat Jan Teitsma onzorgvuldig uitverdedigen resoluut afstrafte.  De Kollumers lieten echter zien dat men de laatste weken in een flow speelden en deze kleine tegenslag werd vrij snel weer weggewerkt. Met een bekeken vrije trap zette Romke Bos Joop Pynacker vrij voor de goal en de spits had geen moeite om goaltje mee te pikken.

Acht keer geel, waarvan driemaal voor Joop Pynacker

In een wedstrijd waarin beide ploegen respect voor elkaar hadden was het de uit Noord Holland afkomstige scheidsrechter Smit die met voor beide kanten warrige beslissingen de gemoederen niet alleen binnen de lijnen, maar helaas ook bij het publiek bezig hield. In de slotfase maakte  Pynacker een overtreding welke werd bestraft met de zoveelste gele kaart van de wedstrijd. Helaas was dit voor hem de tweede en moest hij het veld verlaten. De tien minuten die daarna nog op het score bord stonden bleef het onrustig, maar viel er voor beide doelen niets meer te genieten. Na de wedstrijd bleek echter dat de scheidsrechter Pynacker nogmaals de gele kaart had voorgehouden. Een domper op de goede wedstrijd die de ploeg van Pander het eigen publiek had voorgeschoteld. Beide trainers waren het er over eens dat de zege verdiend naar de ploeg van Pander was gegaan, maar werd er helaas lang nagepraat over het warrige optreden van de scheidsrechter.

 

 

Verslag: André van der Meulen.
Foto’s: Roel Bergsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button