HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum uitgeschakeld in voorronde Beker

KOLLUM – Door de onnodige nederlaag vorige week tegen Harkema Opende was winst tegen Harkemase Boys 2 nodig om kans te behouden op vervolg in de beker. Ook dan was men nog afhankelijk, tweemaal bleek een voorsprong niet genoeg om kans te houden. In de slotfase ging de winst naar de gasten, die mede door het gelijke spel in de andere wedstrijd genoeg bleek om door te bekeren.

 De start van Kollum was voortvarend en liet men het trouwe publiek zien dat men voor de winst ging. Een vloeiende aanval waarin de bal met precisie  via Marinus Hoekstra, Gerard van Zonneveld en Benjamin Zondervan door het vierde station Roman Doelkamid onberispelijk de bal in de kruising knalde achter Marco Tiemens. Lang kon de ploeg echter niet genieten, na de aftrap kwam de bal bij Kollumer sluitpost Andries Dijkstra, die de bal ongelukkig op de hak van Sander Gietema schoot, de bal kwam hierdoor bij spits Auke van der Wal die simpel de bal in het lege doel kon spelen. De wedstrijd speelde zich in een redelijk hoog tempo af, waarbij de Kollumers meer gebruik maakte van de lange bal om de spitsen te bereiken. Kansen leverde dit op via o.a. Joop Pynacker, die halverwege het eerste bedrijf het vizier niet op scherp had staan om te scoren. Aan de andere kant had de verdediging onder aanvoering van Wiebe Postma en Arjen Zijlstra weinig te duchten van het verzorgde spel van de Boys.

Kort na het half uur kreeg Jochem van Putten, die bij de gasten één van de betere spelers was, de bal net voor de Kollumer verdediging te laat de bal aangespeeld om vrije toegang te krijgen. Met opnieuw een lange bal van Johan Schat werd Gerard van Zonneveld de diepte ingestuurd, dit buitenkansje werd door hem met een strakke schuiver verzilverd. Net als bij de 1-1 leek ook nu dat de gasten snel op gelijke hoogte zou konen, echter een vrije trap van Remco van der Ploeg kon in de scrimmage voor de goal nog net optijd worden gecorrigeerd. Net voor de verder goed leidende scheidsrechter Lania kreeg van Putten nog een geode mogelijkheid, echter was Dijkstra die goed inspeelde op de situatie en de spits van scoren wist af te houden.

De toeschouwers die even te laat uit de kantine waren gekomen hadden de gelijkmaker gemist. Vanaf de aftrap zette Harkemase Boys aan voor een offensief en dit leverde gelijk de gelijkmaker op. Een lange bal werd door de verdediging verkeerd ingeschat en mede door een twijfelende Dijkstra ( wel of niet uitkomen ) was voor Jochem van Putten een koud kunstje om de bal over de keeper in het doel te werken. Na deze vlotte gelijkmaker werd het spel aan beide kanten rommelig, het veldspel van de gasten was iets verzorgder dan Kollum, die meer met de lange bal Gerard van Zonneveld in stelling trachtte te brengen. Kansjes leverde dit wel om, maar ontbrak het bij scherpte om te scoren. De grootste mogelijkheid kreeg de spits op aangeven van Roman Doelkamid, die met een fraaie voetbeweging de spits vrij speelde, echter was ook nu Tiemens die de inzet tot corner verwerkte. Met een dubbele wissel, Johan Schat en Marinus Hoekstra verlieten het veld voor Robbert Lietmeijer en Arne Jan de Boer wilde Ron de Boer trachten alsnog de winst te pakken en kans te behouden op een vervolg in de beker. Dat men achterin soms resoluut de bal met wegwerken en niet twijfelen, leverde echter een grote kans op voor Auke Schievink. Goed meevoetballend was het Andries Dijkstra die ver uit zijn doel redding bracht. Aan de andere kant bleef Kollum slordig in de kleine mogelijkheden die men kreeg. Na een lange blessure mocht Randy van Malsen zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht, maar bleek hij nog wel enkele wedstrijden nodig te hebben om zijn oude niveau te halen. Na een prima opening van Joop Pynacker kreeg van Malsen de bal aangespeeld en kon hij van Zonneveld in stelling brengen, echter zijn bal was iets te hard aangespeeld en kon door de spits niet goed worden verwerkt. Kansjes bleef Kollum houden en leek het wachten op de derde treffer, echter viel deze aan de andere kant.

Nadat Dijkstra eerst nog een kopbal van van Putten onder de lat tot corner tikte, was hij kort daarna kansloos op een schuiver van dezelfde speler. Na deze tegenvaller was de tijd kort, maar probeerde Kollum het nog wel, maar viel de bal telkens net verkeerd. Het was aan Dijkstra te danken die nog enkele malen met goed ingrijpen de score niet groter zag worden.

Doordat op het andere veld de wedstrijd tussen Harkema Opende en Opende in een gelijkspel was geëindigd gaat Harkemase Boys 2 door naar de knock-out fase van de beker. Ondanks de uitschakeling was Ron de Boer zeker positief over zijn ploeg, we waren ongelukkig bij twee tegendoelpunten was zijn commentaar na afloop. Met enkele jonge spelers ( oa Roman Doelkamid, die een goede wedstrijd had gespeeld ) kan het zeker een mooi seizoen worden in de derde klasse. Volgende week zaterdag is de start met een uit wedstrijd tegen Ropta Boys.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button