HoofdnieuwsSport

Kollum vergeet zichzelf te belonen

KOLLUM – In de laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Kollum een hele goede wedstrijd tegen Wykels Hallum. Direct vanaf de aftrap zette het de gasten met verzorgd spel onder druk, binnen het eerste kwartier  had de ploeg zich moeten belonen maar de goal viel aan de andere kant. Na de verdiende gelijkmaker bleef Kollum de bovenliggende partij. Helaas werden soms 100% kansen niet benut, in de spaarzame tegenaanval waren de gasten dodelijk, ook al viel de tweede goal in buitenspelpositie, maar werd het vlagsignaal onterecht genegeerd.

Met de goede wedstrijd in de benen van vorige week tegen het ‘t Fean ’58 startte Kollum opnieuw met Arne Jan de Boer op het middenveld en met Randy van Malsen in zijn nieuwe functie als verdedigende middenvelder aan de wedstrijd. Direct vanaf de aftrap zette Kollum de gasten onder druk en dit resulteerde binnen het kwartier spelen in enkele goede kansen. Zo was Benjamin Zondervan, die vrij gespeeld door Arne Jan de Boer een voorzet op Gerard van Zonneveld iets te hard gaf. Ook inzetten van Alex van der Veen en opnieuw Gerard van Zonneveld verdwenen of naast de goal of was keeper Desmond Louwerens die de verdiende openingstreffer van Kollum voorkwam. Als zo vaak gebeurd dan het onvermijdelijke dat de treffer wel aan de andere kant valt. Een slippertje van Henco Bijlsma werd door Stefan Homsma resoluut afgestraft. Met een wonderschone aanval zette Kollum na twintig minuten spelen dit foutje recht, opnieuw was de sterk spelende Benjamin Zondervan die werd vrijgespeeld en nu was zijn voorzet op Gerard van Zonneveld goed en kon deze de gelijkmaker scoren. In misschien wel één van de betere eerste helften van het seizoen bleef Kollum goed spelen en kreeg met genoeg kansen om op voorsprong te komen. Toch lukte het niet om  te scoren, een kopbal van Henco Bijlsma verdween net naast de goal, uit een corner kopte Ruben Merkus achterwaarts de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Opnieuw een slippertje in de verdeding bracht gevaar voor de goal van Andries Dijkstra, maar redde hij bekwaam op een inzet van Bjorn Dijkstra.
Beloning blijft uit na rust

Kollum kwam sterk uit de startblokken na de thee. Binnen vijf minuten spelen kreeg het drie dikke mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een steekbal van Benjamin Zondervan bracht Gerard van Zonneveld vrij voor de keeper, maar hier bleef Louwerens rustig. Een minuut later was het Alex van der Veen die vrij kon uithalen, maar opnieuw was het de doelman die een doelpunt voorkwam. Weer enkele minuten later was een snelle spelhervatting van Andries Dijkstra die de bal via Denny Nicolai bij Gerard van Zonneveld bracht en met een strakke voorzet was het  opnieuw Alex van der Veen die de bal weer net niet de juiste richting wist te geven.  Net als bij de 0-1 kwamen de gasten ook nu weer op voorsprong nadat Kollum de kansen niet wist te benutten. Bij de goal van Stefan Homsma zag grensrechter Tjisse van Dijk dat er in buitenspel positie was gescoord, zijn vlagsignaal kreeg echter een gehoor bij scheidsrechter Knol, daar waar ook supporters van de gasten toegaven dat er wel degelijk buitenspel aan vooraf ging.
Dubbele wissel

Met twee verse krachten, Wiebe Postma en Efraim Wagenaar werden ingebracht voor Alex van der Veen  en Arne Jan de Boer kon Kollum opnieuw in de achtervolging. De spanning bleef er ook al werd het veldspel slordiger en werd er vaak met de lange bal gewerkt op oa Randy van Malsen die de spits positie had ingenomen na de wissels te bereiken. Halverwege de tweede helft kreeg oa Efraim Wagenaar driemaal de kans om zijn ploeg weer langszij te brengen, maar wist hij of Louwerens op zijn weg te vinden of de bal naast de goal te schieten. Ook Gerard van Zonneveld kreeg in de slotfase nog tweemaal de kans om te scoren, maar ook bij hem ontbrak het aan het laatste zetje. Diep in blessuretijd werd invaller Tesfay Mehawi vrij gespeeld en kon hij vanaf de eigen helft de bal panklaar voor geven waar Gwen Dijkstra de beslissende 1-3 scoorde
Teleurstelling bij Adze van der Wijk

Na afloop kwam een enigszins teleurgestelde trainer van der Wijk de bestuurskamer binnen. Het was echt balen zei hij, we spelen een sterke wedstrijd en moeten zeker zesmaal de bal binnen schieten en dan win je de wedstrijd gemakkelijk.

Foto’s: RoelBergsma fotografie   Verslag : André van der Meulen