Kollum verliest van CVVO in knotsgekke wedstrijd

KOLLUM – Acht doelpunten, blunders, onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter, 4 gele kaarten, een penalty, een veelvuldig vlaggende grensrechter  van CVVO, spanning en sensatie, zie daar de ingrediënten van Kollum-CVVO.

Na een kwartier spelen keek Kollum tegen een 3-0 achterstand aan. Een van richting veranderde bal gaf de Kollumer goalie geen schijn van kans 0-1. Daarna een totaal mislukte trap van genoemde keeper. De bal werd vervolgens  prachtig door Gerben Visser over de te ver voor zijn goal staande keeper in het doel geschoten. 0-2 en vijf minuten later werd de bal op de stip gelegd door scheidsrechter Volders, die afgelopen zaterdag wel een grote hoofdrol op eiste.

De Lemster aanvaller liet zich wel erg makkelijk over het uitgestoken been van de verdediger vallen. Gerben Visser ontfermde zich over de bal en schoot onberispelijk raak 0-3. Wie had gedacht dat de wedstrijd was gespeeld kwam bedrogen uit. De Kollumers  rechtten de rug en de inzet werd beloond. Met een prachtige kopbal scoorde Robert Lietmeijer. 1-3 Tien minuten later toonde Joop Pijnacker zijn klasse en schoot de 2-3 binnen. Kollum ging beter voetballen en de gelijkmaker hing in de lucht. Daar dacht Lourens Visser van CVVO anders over. De voorzet van links werd binnen getikt ondanks de aanwezigheid van de keeper Weidenaar en Yannick Hoekstra. 2-4 Dit was tevens de ruststand.

Na de rust een aanvallend Kollum. Met lange ballen werd het spitsen duo aan het werk gezet. Vaak mislukte dat door het gladde veld. Keeper Danny Burgers begon al heel vroeg met tijdrekken wat hem een gele kaart opleverde. Kollum kreeg een veld overwicht en dit resulteerde in een geweldig schot van Wierd de Vries, wat op de lat uiteenspatte. Enkele minuten later was het wel raak. Met een prachtig krullend schot wist Hein van Marrum het net te vinden. 3-4 en ook nu hing de gelijkmaker in de lucht. Adrian Heslinga kwam Yannick Hoekstra aflossen en Gerard van Zonneveld mocht in de slotfase ook nog even meedoen.  Kollum ging met man en macht ten aanval en CVVO loerde op de counter. En zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Gerben Visser zette 3-5 op het haperende scorebord. Dit was de genade klap en scheidsrechter Volbers maakte een einde aan deze spectaculaire wedstrijd.