Kollum verliest oefenwedstrijd van ONT 4-3

OPEINDE – ONT 1 oefende zaterdag tegen 2e klasser Kollum. Een prima eerste helft werd met een 4-2 ruststand afgesloten. In de tweede helft werd er nog maar één keer gescoord. En die treffer kwam voor rekening van de bezoekers. Eindstand 4-3.

Voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, stond het al 0-1. Goalgetter Joop Pijnacker kopte de bal uit een voorzet van links fraai via de binnenkant van de paal binnen. Vier minuten later kwam ONT al langszij. Gerrit-Jan Kooistra schatte een loopactie van Otto Kooi goed in waarna Kooi met een mooie voetbeweging de bal langs de Kollum doelman liet rollen. Kollum was daarna gevaarlijk met een kopbal, maar die werd een prooi voor ONT doelman Rory Bruinja. ONT voetbalde in de eerste helft prima met goed positiespel en dat leidde ook tot de voorsprong. Een mooie aanval over links via Kooistra en Kooi bracht de bal uiteindelijk bij Egbert Hulzinga. Die legde de bal even van zijn rechtervoet op zijn schietgrage linker en dat betekende 2-1. Kollum heeft met het spitsenduo Marinus Hoekstra en Joop Pijnacker een gevaarlijk spitsenduo. Pijnacker scoorde al en Hoekstra vroeg in de 23e minuut om aandacht. Stefan Roffel moest alle zeilen bij zetten om de Kollumer van scoren af te houden.

ONT vergrootte de voorsprong in de 26e minuut. Kooi gaf Kooistra de mogelijkheid voor een voorzet en die werd afgerond door Oebele Twijnstra. ONT bleef Kollum de wil opleggen met voetbal vanuit de verdediging. De lange bal bleef veel achterwege hoewel een andere vorm van “lange bal” wel voor de 4-1 zorgde. Twijnstra zag de Kollum doelman iets te ver voor zijn goal staan en vanaf 35 meter scoorde de ONT’er fraai. Het werd niet de ruststand want in de slotminuut maakte Pijnacker een echte spitsengoal. De Kollum aanvaller ontdeed zicht zo ongeveer op de strafschopstip van twee ONT’ers en scoorde, opnieuw via de binnenkant van de paal.

In de tweede helft debuteerden de A junioren Remco van der Wiel en Dennis Bakker in de hoofdmacht. Een mooi resultaat uit de jeugdopleiding van ONT. Niet dat het iets met de twee debutanten had te maken, beide heren veegden hun paadje prima schoon, maar het spel van ONT was in de tweede helft rommelig. Bakker was direct na rust bijna succesvol met een actie die eindigde in een voorzet die geen medespeler vond. Vijf minuten na rust liet Pijnacker zijn klasse zien. Vanaf de punt zestien schoot Kollum’s nummer 9 de bal diagonaal in de verre hoek. Twee minuten later had ONT de voorsprong mogen vergroten. Van der Wiel ontdeed zich aan de zijkant van een tegenstander. Uit de prima voorzet die volgde kopte Teake van der Hoek de bal over het doel.

Het resterende deel van de tweede helft was er niet zo veel meer te genieten. Aan ONT kant ebden de combinaties weg en te vaak stond er een ONT’er buitenspel. Misschien werd er aan Kollum kant wel erg scherp gevlagd, maar met die wetenschap hadden de ONT’ers even een metertje reserve moeten pakken.  Vier minuten voor tijd leek Kollum op gelijke hoogte te komen. Hoekstra verscheen oog in oog met invaller doelman Rein Ybema.

Bron : vv ONT