Kollum VR1 pakt weer de volle winst

DRACHTEN – Drachten TFS heeft de laatste 3 wedstrijden gewonnen en speelde daarvoor ook al gelijk tegen koploper Oerterp. Vooraf dus wel een team om zeker rekening mee te houden door de VR1 van vv Kollum.

De eerste helft is het tempo en spel wat je kan verwachten van twee teams die beide voor de winst willen voetballen. Door prima keeperswerk bij Kollum wordt de nul behouden en weten de spitsen van Kollum wel de doelvrouw van Drachten TFS te passeren. Bij rust is de stand dan ook 0-1 in het voordeel van Kollum. In de tweede helft opent Drachten TFS de jacht op de gelijkmaker en schuift een verdediger door om zo een overtal te krijgen op het middenveld. Kollum pas het spel hierop aan en maakt gebruik van ontstane ruimtes achterin bij Drachten TFS. Vlot maakt Kollum nog 4 doelpunten (waarvan eentje wel achter de eigen keeper) en is Drachten TFS snel gezien. Eindstand van 1-4.