HoofdnieuwsSport

Kollum wint derby van WTOC

OUDWOUDE – De burenstrijd WTOC-Kollum is door de gasten met 1-2 gewonnen. Vooral in de eerste helft waren de oranjehemden de betere ploeg.Kollum begon sterk aan het duel en had al na vier minuten op voorsprong kunnen staan toen Randy van Malsen alleen voor het WTOC-doel opdook maar de Kollumer aanvaller schoot naast. WTOC werd alleen na een kwartier gevaarlijk. Na een corner van Sybren Bosma kopte Jaap de Bruin tegen de lat. Kollum leek de leiding te nemen: na een duel met WTOC-doelman Geoffrie Hoiting tikte Gerard van Zonneveld de bal over de lijn, maar scheidsrechter Boringa keurde deze treffer af wegens onrechtmatig aanvallen van de doelman. Ook een treffer van Randy van Malsen na een pass van van Zonneveld werd afgekeurd, nu wegens buitenspel. Vijf minuten voor de rust kwam de verdiende voorsprong voor de gasten toen Efraïm Wagenaar profiteerde van een fout in de thuisclub-verdediging, 0-1. Een vrije trap van opnieuw Wagenaar werd even later goed gered door doelman Hoiting zodat de rust met 0-1 aanbrak.

Na de thee deelde Kollum een geweldige dreun uit toen Gerard van Zonneveld vrijwel onmiddellijk raak knalde, 0-2. WTOC moest nu komen en deed dat ook. Berend Jan Prins zag zijn schot geblokt en een kopbal van Jaap de Bruin verdween in de handen van Kollum-goalie Andries Dijkstra. Nyckele Smeding zag zijn schot tegen de paal belanden. Aan de andere kant was Kollum dicht bij 0-3 toen invaller Alex van der Veen na een hoekschop hard over knalde. Niet veel later haalde Van der Veen nogmaals uit maar nu lag doelman Hoiting in de weg. Nadat een kopal van Jilles Bosma naast het Kollumer-doel verdween kwam de aansluitingstreffer twaalf minuten voor tijd toen Nyckele Smeding doeltreffend uithaalde, 1-2. WTOC zette Kollum daarna wel onder druk maar echt grote kansen kwamen er niet meer zodat de gasten met een 1-2 overwinning van het veld stapten.