Kollum wint derde periode na winst op Veenwouden

VEENWOUDEN – Zoals zo vaak zijn de wedstrijden tussen SC Veenwouden en Kollum een mooie affiche, zeker als er voor beide teams nog wat op het spel staat in de eindfase van de competitie. Kollum had nog één punt nodig om de periodetitel definitief in de wacht te slepen. SC Veenwouden had in de jacht op de derde plaats in de eindrangschikking eigenlijk alleen maar genoeg aan een overwinning.

De thuisploeg begon uitstekend en nam direct het initiatief. Al in de 2e minuut moest doelman Eppie Weidenaar een lastig schot van Wigle Westerlaan loslaten. De bal bleef echter op de doellijn liggen in de blubber. Eén minuut later moest de doelman opnieuw handelend optreden na een schot van Wouter Flootman. SC Veenwouden hield het initiatief zonder tot echt doelrijpe kansen te komen. In de 23e minuut ging een goed schot van Rinse Procee nog naast het Kollumer doel. Daarna kwamen de Kollumers wat beter in de wedstrijd. In de 28e minuut was het Romke Bos die zijn schot net naast het SC Veenwouden-doel zag verdwijnen. In de 33e minuut kende arbiter Volders een strafschop toe aan Kollum na een handsbal van Klaas van der Veen in het zestienmeter gebied. Otto Christiaan Jonker haalde namens Kollum de trekker over en bezorgde de gasten daarmee de 0-1 voorsprong. SC Veenwouden leek wat van slag in de rest van de eerste helft. Alleen in de 38e minuut was er nog een levensgrote kans op de gelijkmaker uit een geweldige scrimmage voor het doel van Kollum. Het vizier stond echter niet op scherp bij verschillende SC Veenwouden spelers.

Na de thee ging SC Veenwouden op jacht naar de gelijkmaker en drukte het Kollum achteruit. In de 52e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker van Stefan Jan Sijtsma, die geweldig uithaalde op aangeven van Wouter Flootman. De Feanwâldsters probeerden door te drukken, terwijl Kollum met de lange bal snel probeerde te counteren. Met nog een half uur te spelen nam Kollum het initiatief weer over van SC Veenwouden waar steeds minder lukte. In de 80e minuut resulteerde dat in de 1-2 voorsprong voor Kollum. Het was Joop Pijnacker die met een steekpass Marinus Hoekstra lanceerde. Deze aarzelde niet en rondde beheerst af. SC Veenwouden probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor het Kollumer doel.

In blessuretijd was het Wytze Veenstra die nog naast schoot op aangeven van Albertjan van Zwol. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Volders kon worden geconstateerd dat de missie voor Kollum was geslaagd: het behalen van de periodetitel. Voor SC Veenwouden lijkt er niet meer zo’n toetje in te zitten, nu het niet wist te profiteren van de nederlaag van Heerenveense Boys.