Kollum en Zeerobben in evenwicht

KOLLUM – Op een zonovergoten sportpark Baensein maakten de beide teams er, vooral in de tweede helft, een spannende pot voetbal van die in het voordeel van beiden kon uitvallen, maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jager uit Hilversum stond er een 2-2 uitslag op het scorebord.

Kollum begon goed aan de wedstrijd en drukte Zeerobben in de verdediging, maar echte kansen bleven uit. Zeerobben zocht zijn heil in de counters en het voor de verdediging van Kollum oppassen geblazen om deze onschadelijk te maken. De eerste grote kans kwam pas in de vijfentwintigste minuut toen Marinus Hoekstra vrij voor keeper Nota kwam, maar deze wist met zijn voet redding te brengen. Vijf minuten later had Zeerobben op voorsprong moeten komen toen Patrick Amels alleen voor keeper Vonk verscheen, maar ook hier bracht de keeper redding door de mislukte lob te pakken. Het spel bleef heen en weer golven waarbij Kollum optisch een overwicht leek te hebben, maar vlak voor de rust was het toch Zeerobben wat de leiding nam toen Frank ten Hoeve een vrije trap met het hoofd verlengde en keeper Vonk kansloos liet.

De 0-1 vlak voor rust had Zeerobben goed gedaan, want na de pauze drukten ze Kollum steeds meer achteruit en was het achterin soms vrouwen en kinderen eerst. Tijd voor trainer Wierd Kuipers om in te grijpen en de nodige wissels toe te passen. Deze ingrepen hadden succes, want uit een corner werd Robert Lietmeijer dusdanig onderuit gehaald zodat de scheidsrechter geen andere keus had dan de bal op de stip te leggen. Joop Pijnacker wist hier wel raad mee en scoorde beheerst. Vanaf de aftrap had Zeerobben een grote scoringskans, maar keeper Vonk bracht op spectaculaire wijze redding. Het was uitstel van executie, want even later zorgde een der voorwaartsen van Zeerobben met een afstandsschot voor de 1-2. Keeper Vonk was te laat in de hoek door een muur van spelers voor hem, waardoor hij kansloos was. Kollum kon weer opnieuw beginnen en leek een kwartier voor tijd toch gelijk te komen, maar een prachtige redding van keeper Nota, die de bal uit de kruising sloeg, voorkwam erger voor de mannen uit Harlingen. Ook hier was het uitstel, want twee minuten later lag de bal wel in het net toen Denny Nicolai een afgeslagen corner buiten de zestien meter vol op de pantoffel nam en met een prachtig gedrukt schot scoorde. Na deze treffer gingen beide ploegen nog vol voor de winst en kwamen aan beide zijden nog grote kansen en kon de wedstrijd alle kanten op kantelen. De grootste kans was nog voor Joop Pijnacker nadat hij een harde voorzet volledig miste en een voet tegen de bal al genoeg was geweest om te scoren. Na afloop was iedereen het er toch wel over eens dat de wedstrijd deze uitslag verdiende en een winnaar onterecht was geweest.

Verslag:  Jan Hoving
Foto’s: Roel Bergsma