112HoofdnieuwsRegionaal

Kollumer (19) rijdt honderd rondjes om rotonde

BURGUM –  Wanneer je met je auto meer dan 100 rondjes om een rotonde rijdt, is de kans groot dat je er duizelig van wordt. Toch leek er afgelopen nacht bij een 19-jarige automobilist uit Kollum wat meer aan de hand te zijn.

De man werd door de politie staandegehouden op de Tsjibbe Geartsstrjitte in Burgum nadat een getuige had gezien dat de man slingerend had gereden en bij Sumar tenminste 100 rondjes om de rotonde reed. De man had geen trek in een staandehouding, hij weigerde zich te identificeren en rende weg. Verderop in de straat kon hij worden aangehouden. Het braaksel op zijn kleding en op het wegdek van de rotonde deed vermoeden dat hij zich wel eens beter had gevoeld.

Een adem- en speekseltest gaven een negatieve uitslag, maar op basis van een psychomotorische test (PMT) werd de Kollumer wel verdacht van het rijden onder invloed. Uit een bloedonderzoek zal blijken of de man onder invloed van een andere drugssoort of mogelijk medicijnen reed. Afhankelijk van de uitslag zal er proces-verbaal worden opgemaakt. Met een rijverbod voor de duur van 24 uur kon de Kollumer het bureau later in de nacht weer verlaten.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button