HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollumer acroduo wint goud

KOLLUM – Op zaterdag 13 april werden de plaatsingswedstrijden acrogym voor de hoogste niveaus gehouden. Voor Yasmin de Jong en Sharon Fokkens was dit de eerste mogelijkheid waarbij zij zich konden plaatsen voor deelname aan het Nederlands kampioenschap. Voor dit Kollumer acroduo is dit het eerste seizoen in het hoge niveau B-lijn.

Om zo goed mogelijk voor de dag te komen op dit niveau, trainen zij naast hun thuisclub Wardy Kollum ook nog bij de acrogymvereniging Adonis sportacrobatiek. Na maandenlange trainingsarbeid was dit team klaar om hun oefeningen aan de juryleden te tonen. Zaterdagmissdag  ging dit team van start met de balansoefening. Op mooie muziek lieten zij een schitterende dans zien met risicovolle elementen. Deze goede oefening werd beloond met een mooie score van 25,70 punten. Ook met de tempo-oefening  vielen zij in positieve zin op. Ondanks een aftrek van 0,30 punten wisten zij ook op deze oefening veruit de hoogste score te behalen.

Met een totaalscore van 51,20 wonnen zij overtuigend het goud en hebben zich hiermee gelijk al gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap dat op 15 juni wordt gehouden.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button