HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollumer acrogymnasten winnen zilver op NK

ROTTERDAM – Afgelopen zondag werden de Nederlandse Kampioenschappen voor alle onderdelen van de KNGU  in Ahoy Rotterdam gehouden.  De Kollumer acrogymnasten Sharon Fokkens en Yasmin de Jong, die samen met  Ester van der Veen uit Wijnjewoude een een trio vormen, hadden zich voor deze kampioenschappen gekwalificeerd. Na 3 spetterende oefeningen stonden de  dames met  zilver op het podium.

Ester, Sharon en Yasmin vormen dit seizoen een team op het  allerhoogste niveau binnen het onderdeel acrobatische gymnastiek  (ofwel acrogym) van de KNGU.

In februari en maart hebben zij deelgenomen aan de kwalificaties voor het WK acrogym in Frankrijk. Helaas liep het op deze wedstrijden mis en hebben ze zich niet kunnen kwalificeren. Na deze grote tegenslag hebben ze het er niet bij laten zitten en hebben ze hard doorgetraind. Drie weken terug werd het harde trainen beloond:  Ze wonnen brons op een internationaal toernooi in Den Bosch. Hier lieten ze zeven teams achter zich die wél naar het WK gaan. Dat ze er thuis horen, weten ze dus wel.

Na dit mooie toernooi in Den Bosch hadden ze nog drie weken de tijd om alles nog net wat strakker te krijgen en de puntjes op de i te zetten voor de Nederlandse Kampioenschappen. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver en togen de dames naar Ahoy in Rotterdam.  Ze draaiden één van hun beste wedstrijden van het seizoen en wonnen hiermee verdienstelijk het zilver. Een mooie afsluiting van het seizoen met deze 2e plaats op het Nederlands Kampioenschap.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button