112HoofdnieuwsRegionaal

Kollumer betrapt met drugs op achter het stuur in Veenklooster

VEENKLOOSTER – Een inwoner uit Kollum is dinsdag door de politie aangehouden op de Mûntsewei bij Veenklooster. De politie hield een snelheidscontrole in de 60 km zone.

De Kollumer werd staandegehouden na snelheidsoverschrijding van 39 km/u. Tijdens de controle van de man bleek veel meer aan de hand te zijn. Het rijbewijs van de man was al op een eerder moment ongeldig verklaard als gevolg van het rijden onder invloed van drugs. Ook nu testte de man positief op gebruik van drugs, waarop hij werd aangehouden. De zaken zal worden voorgelegd aan de officier van justitie.

Een automobilist uit Twijzel werd gelaserd terwijl hij 116 km/u reed. De gecorrigeerde overschrijding was met 52 km/u dusdanig dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op de Trekweg bij de Triemen reed een bestuurder uit Kootstertille met een aanhangwagen achter een bedrijfsauto. Voor het trekken van de aanhanger was een rijbewijs van de categorie BE vereist, een categorie die op het rijbewijs van de man ontbrak. Er werd proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden zonder rijbewijs van de juiste categorie.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button