HoofdnieuwsRegionaal

Kollumer bij de nominaties voor de Philips Jongeren Designprijs 2015

LEEUWARDEN/KOLLUM – Op woensdagmiddag 16 januari reiken we voor de zevende keer de Philips Jongeren Designprijs uit in het Huis voor Amateurkunst in Leeuwarden. Deze designprijs, met als motto ‘Verzin een Ding´ wordt georganiseerd door Keunstwurk in samenwerking met Philips als hoofdsponsor. De prijs biedt een podium voor jong vormgevingstalent in Friesland in de leeftijd van15 tot 26 jaar en is zowel bedoeld voor jongeren van design gerelateerde mbo- en hbo-opleidingen als binnen het vak ckv op vmbo, havo en vwo niveau. Uit de 50 inzendingen heeft de jury vier ontwerpen genomineerd.

De Philips Jongeren Designprijs wordt uitgereikt als erkenning voor het eindresultaat: de combinatie van vorm en functie. De genomineerde ontwerpen zijn inzendingen van eerste jaars studenten van het Friesland College in Leeuwarden die de opleiding Creatief Vakman volgen.

 

De volgende inzendingen zijn genomineerd:

Anti – Mess van Joël Brouwer (1994) uit Kollum.
Een ijsdeken, die je gemakkelijk op de voorruit  van je auto aanbrengt en verwijdert  d.m.v. een (plak)siliconen laag

Anchor Shoe Hanger van Anna Jacobien Cupido (1998) uit Harlingen.
Een  ruimtebesparende decoratieve hanger voor schoenen.

Scissorlift table van Aljen van Bruggen (1993) uit Leeuwarden.
De tafel heeft een beweegbaar onderstel, die je op elke gewenste hoogte kan stellen.

Bolker van Lydia Pieksma (1995) uit Dronrijp.
Een keramische houder voor een bol wol die voorkomt dat de bol niet weg kan rollen terwijl je aan het breien ben
In de jury hadden zitting: Gerben Raap, afdelingsleider van mechanische productontwikkeling Philips Drachten, tevens voorzitter van de jury, Jonathan Hofmeijer, product en ruimtelijk ontwerper en Nine Boersma, interieurontwerper en winnaar van de Philips Jongeren Design prijs in 2008.

De bekendmaking van het winnende ontwerp en de uitreiking van de prijs, vindt plaats op woensdag 13 januari 2015 om 15.00 uur in het Huis voor Amateurkunst/ Keunstwurk, Wissesdwinger 1 in Leeuwarden.

Het ontwerp van de winnaar, de genomineerde maar ook de andere ingezonden ontwerpen zijn dan te bezichtigen. De tentoonstelling is daarna nog te zien t/m 29 januari 2016. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00-17.00 uur en vrijdag van 9.00-15.00 uur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button