112HoofdnieuwsRegionaal

Kollumer brandweer negende bij brandweerwedstrijd

FRANEKER – Brandweer Kollum heeft zaterdag meegedaan aan de brandweerwedstrijden in Franeker. Elf brandweerploegen deden mee aan de wedstrijd.

Het scenario: De brandweerploegen werden opgeroepen voor een gaslekkage. Bij graafwerkzaamheden waren zowel de gasleiding als de riolering geraakt. Dit veroorzaakte een forse uitstroom van gas. Ondanks dat de monteur van Liander snel ter plaatse was wist het gas zich ondergronds te verplaatsen naar een naastgelegen horecagelegenheid, waar op dat moment iemand een sigaret aanstak op het toilet.

Dit veroorzaakte een explosie. Niet iedereen kon veilig het pand verlaten. Eén persoon hield brandwonden over aan het incident, één andere bezoeker raakte bekneld onder bouwmateriaal.

Nadat wedstrijdleider Cor en Juryvoorzitter Marten aan het woord waren geweest was het woord aan Burgermeester Marga Waanders van de Gemeente Waadhoeke, die daarna de prijzen uitreikte.

Uitslag:

1. Brandweer Balk
2. Brandweer Workum
3. Brandweer Wommels
4. Brandweer Hoogezand
5. Brandweer Lemmer
6. Brandweer Oosterwolde
7. Brandweer Ommen
8. Brandweer Ureterp
9. Brandweer Kollum
10. Brandweer Beetsterzwaag
11. Brandweer Koudum

De eerste drie brandweerploegen gingen door naar de volgende ronde op 4 mei in Bellingwedde. Zaterdag 16 maart doet brandweer Kollum mee aan een brandbestrijding wedstrijd in Grou.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button