HoofdnieuwsRegionaal

Kollumerland c.a. aan de slag met Wehelpen.nl

KOLLUM – Op maandag 15 september 2014, ’s middags om drie uur start wethouder Paul Maasbommel de actie WeHelpen in Kollum. Hij overhandigt de eerste poster en flyers aan teamleider steunpunt Wil (voorheen Talant), de heer Johan Lenting aan de Harddraversbaan 10 in Kollum.

De gemeente Kollumerland c.a. wil met WeHelpen een bijdrage leveren om onderlinge hulp eenvoudig en weer gewoon te maken. De sociale marktplaats WeHelpen wordt actief ingezet, eerst in Kollum en later in de hele gemeente.

De actie wordt op verschillende manieren onder de aandacht gebracht, onder andere door middel van posters, flyers, krantenartikelen en via de radio.

In Kollum wordt de mogelijkheid voor het openen van een steunpunt onderzocht.

Wat is WeHelpen

Het vragen en aanbieden van hulp kan nu ook digitaal, via wehelpen.nl.

Wie kan mijn vader uitleg geven over de computer? Ik zoek iemand die af en toe wil helpen in de tuin? Wie kan ik blij maken met een appeltaart?

De website wehelpen.nl biedt de mogelijkheid om direct een hulpvraag te plaatsen of om hulp aan te bieden. Voor mantelzorgers is er de mogelijkheid een agenda te delen met de andere zorgverleners. Zo ziet iedereen in een oogopslag wie op welke dag bij vader of moeder langs gaat en wat er gedaan wordt. Wehelpen.nl is een praktisch hulpmiddel; elkaar gewoon vragen kan natuurlijk altijd en blijft bestaan. WeHelpen sluit aan op de campagne Durf te vragen.

Burum

In het dorp Burum hebben de inwoners al ruim een jaar de beschikking over WeHelpen. Hier is het gecombineerd met het dorpsportaal Burum.

WeHelpen wordt effectiever als er veel hulpvragen en hulpaanbod op de site wordt geplaatst. De kans op een ‘match’ is dan groter. Daarom is de opschaling van Burum naar de grotere kern Kollum een belangrijke stap.

Wat:                start actie WeHelpen

Wanneer:       maandag 15 september, 15.00 uur

Waar:              Steunpunt Wil, Harddraversbaan 10 te Kollum

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button