HoofdnieuwsRegionaal

Kollumerland c.a. aangesloten bij Recyclemanager

KOLLUM – De gemeente Kollumerland c.a. wil haar inwoners zo goed mogelijk helpen bij het scheiden van het afval. Met dat doel zijn alle belangrijke gegevens over de inzameling van afval, het scheiden van afval, inzamelpunten voor de diverse afvalsoorten in de gemeente Kollumerland c.a. en achtergrond informatie samengebracht in één website, namelijk: www.recyclemanager.nl. 

Functies
De website is rechtstreeks te benaderen via www.recyclemanager.nl, maar ook via de website van de gemeente (www.kollumerland.nl). Op de website kunnen, aan de hand van de postcode en het huisnummer, de juiste afvalkalender en de dichtstbijzijnde inleverpunten worden gezocht. Daarnaast is op de website de scheidingswijzer te raadplegen met achtergrond informatie per afvalsoort. De apps leveren de mogelijkheid via de agenda van de telefoon een melding te ontvangen over het aan de weg zetten van de betreffende container.
Een uitgebreide mediatheek op de website levert informatie over afvalpreventie en recycling.

Recyclemanagerapp

Voor de besturingssystemen Andriod en iOS (iPhone), is ook de ‘Recyclemanagerapp’ beschikbaar. Hiermee kunnen de inwoners gebruik maken van persoonlijke en handige tips voor het scheiden van het afval. De app is te vinden in de App Store (iOS) en Google Play Store (Andriod). Voor de Windows Phone is nog geen app beschikbaar. 

Landelijk initiatief

Op het platform recyclemanager is de informatie samengebracht van verschillende gemeenten en organisaties die verantwoordelijk zijn voor de gescheiden inzameling en verwerking van alle soorten afval. Geen zoektocht meer bij verschillende instanties naar de gewenste informatie, maar één plek waar deze overzichtelijk bij elkaar komt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button