HoofdnieuwsRegionaal

Kollumerland c.a. doet mee aan Landelijke Opschoondag

KOLLUM – Zaterdagmorgen was de Landelijk opschoondag, georganiseerd door Watersportvereniging Kollum en Vogelwacht Kollum in samenwerking met de gemeente Kollumerland c.a. Vrijwilligers van de Vogelwacht Kollum, de Watersportvereniging Kollum en diverse sportverenigingen verzamelden zich bij het havengebouw van de Watersportvereniging Kollum.

Om klokslag 9:00 uur sprak wethouder Jelle Boerema de enthousiaste vrijwilligers toe, waarna er veiligheidshesje werden uitgedeeld en de vrijwilligers in groepjes werden verdeeld.

Wethouder Jelle Boerema gaf het startsein door middel van een hesje aan te trekken bij de jongste vrijwilliger.

Een aantal mensen gingen met een bootje langs de waterkant en anderen gingen te voet  op zoek naar zwerfafval. Afval werd er zeker gevonden. Van vele kassabonnetjes tot bankstellen, flesje, blikjes en kleding, het lag er allemaal. Om 12 :00 uur werden er broodjes en snert genuttigd. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde ochtend.

Deze dagen zijn bedoeld om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, ook al is dit van een ander. Het geeft een positief gevoel, en wanneer tien procent van de burgers dit regelmatig doet, verdwijnt het probleem zwerfafval als sneeuw voor de zon.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button