HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Kollumerland c.a. tien plaatsen gestegen bij MKB onderzoek

KOLLUM – De gemeente Kollumerland c.a. is tien plaatsen gestegen op de ranglijst bij het onderzoek naar de MKB ‘vriendelijkste gemeente van Nederland’ voor 2015 / 2016. De gemeente is daar met recht trots op! Dit geeft aan dat er wat gedaan is met de vorige uitslag. Er zijn verbeteringen aangebracht met het gewenste resultaat. Op de ranglijst ‘Fryslân’ is Kollumerland c.a. gestegen van een 18de naar een 8ste plaats. De gemeente blijft streven om de opgaande lijn vast te houden.

De prijsuitreiking is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW in samenwerking met kennispartner Flynth. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova. De prijs dient als stimulans voor gemeenten om zich in te blijven spannen voor het midden- en klein-bedrijf en een optimaal ondernemingsklimaat te creëren.

Elke twee jaar vragen Lexnova en MKB-Nederland aan ondernemers welke gemeente het meest ondernemersvriendelijk is. Op basis hiervan wordt de ranglijst opgesteld van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.

Doel van het onderzoek

Het doel van het onderzoek is om gemeenten te ‘prikkelen’, zodat deze worden gestimuleerd om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren.

Het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland richt zich op vier pijlers: de tevredenheid van de ondernemers, het imago van de gemeente, de gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid en ten slotte de beoordeling van de ondernemers op de prijs/kwaliteitsverhouding van de gemeentelijke lasten.

Het onderzoek is voor iedere gemeente in Nederland gehouden. Hiervoor hebben in totaal 21.096 ondernemers verdeeld over 390 gemeenten hun medewerking verleend. In de provincie Fryslân hebben 1.003 ondernemers meegewerkt.

De eindscore is voor Kollumerland c.a. een 6,8, afgerond naar een 7. In Fryslân is de gemeente hiermee geëindigd op een achtste plaats.

De plaats op de totale landelijke ranglijst van Kollumerland c.a. is 95, van de

390 gemeenten. Aan het onderzoek hebben 30 ondernemers in de gemeente Kollumerland c.a. deelgenomen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button