HoofdnieuwsRegionaal

Kollumerland c.a. maakt filmopnames over afvalscheiding en afvalpreventie

KOLLUM – De gemeente Kollumerland c.a. wil het scheiden en voorkomen van afval stimuleren, door middel van een korte film. Deze film zal op de website van de gemeente en via verschillende social media platvormen te zien zijn. De afgelopen weken zijn er op diverse plaatsen binnen de gemeente en bij de Omrin filmopnames gemaakt. Na verwachting zal de film begin februari klaar zijn. 

Afvalscheiden

Geregeld merkt de ophaaldienst van de gemeente dat de inwoners nog veel kansen laten liggen met betrekking tot het scheiden van afval. Dit houdt tevens in dat de inwoners op deze wijze besparingen onbenut laten. Daarnaast kost het onnodig verbranden van afval dat beter gerecycled zou kunnen worden, veel energie en zorgt het voor onnodige CO2 uitstoot.

Afval voorkomen

Nog beter zou het zijn als men bij het kopen, probeert het ontstaan van afval te voorkomen. Dat kan door gericht te kopen met een boodschappenlijstje, geen grootverpakkingen te kopen als dat niet nodig is, minder onnodige verpakkingen mee te nemen en overgebleven restjes te verwerken in nieuwe gerechten.

Bewustwording

Belangrijkste onderdeel in dit geheel is het gedrag van de inwoners. De gemeente wil proberen met de film de inwoners bewust te maken van de mogelijkheden en de voordelen van afvalscheiden en het voorkomen van afval.

Meer informatie
Voor vragen over deze film kunt u contact opnemen met de heer H. de Bruyn, tel. 0511- 458894.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button