HoofdnieuwsRegionaal

Kollumerland doet mee met Wecycle-inzamelactie na Sinterklaas

KOLLUM – Vanaf vrijdag 6 december tot en met 31 december 2013 mogen inwoners van gemeente Kollumerland c.a. na ‘pakjesavond’ hun oude elektrische speelgoed inleveren bij de balie van het gemeentehuis. De gemeente wil hiermee het initiatief van Wecycle ondersteunen. Voor de eerste honderd inleveraars ligt er een gratis Wecycle-sneeuwballenmaker klaar. Ook worden er vijfhonderd kanskaarten uitgedeeld met kans op vier gratis bioscoopkaarten.

 VerVanglijstje

Op pakjesavond zullen veel kinderen nieuw elektrisch speelgoed krijgen van Sinterklaas: een nieuwe spelcomputer, walkie talkie, fotocamera of MP3-speler staan hoog op de verlanglijstjes. Deze cadeautjes vervangen meestal oud elektrisch speelgoed. Vaak belandt dat in de vuilnisbak Jammer, want dan kan het niet gerecycled worden. Wecycle vraagt daarom alle kinderen een ‘verVanglijstje’ te maken. Op dit lijstje kunnen kinderen hun oude elektrische speelgoed, spelcomputers en andere apparaten schrijven, die na pakjesavond ingeleverd moeten worden bij de gemeente Kollumerland c.a.    

Wecycle
Van alle elektrisch speelgoed dat per jaar wordt weggegooid, wordt minder dan een kwart ingeleverd. Driekwart komt bij het gewone afval terecht. Wecycle zamelt jaarlijks ongeveer 500.000 kilo elektrisch speelgoed in. Zo’n 1,5 miljoen kilo verdwijnt in de vuilnisbak.

Wecycle zorgt ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die ingeleverd worden op de milieustraat optimaal worden gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu.

Elektrische apparaten worden voor 75% tot 90% gerecycled.

Voor meer informatie over Wecycle, zie op www.wecycle.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button