HoofdnieuwsRegionaal

Kollumerlandse Dag van de Mantelzorg

KOLLUM – Op donderdag 13 november 2014 opent wethouder Paul Maasbommel de ‘Kollumerlandse Dag van de Mantelzorg’ in Meckama State te Kollum. De gemeente Kollumerland c.a. hecht veel waarde aan haar mantelzorgers en wil, door middel van deze bijeenkomst, extra aandacht aan hen besteden.

De middag wordt geleid door Willie Oldengarm van Timpaan Welzijn en staat in het teken van: ‘Hoe versterk ik mijn contacten?’

Mantelzorgers zijn belangrijk. Niet alleen voor de persoon aan wie zij zorg verlenen, maar ook voor de maatschappij. Mantelzorgers moeten de zorg die zij verlenen aan hun naaste, soms even aan de kant kunnen zetten om wat meer tijd en rust te nemen voor zichzelf.

Mantelzorgers kunnen gratis naar deze bijeenkomst toe.
De volgende vragen staan op de ‘Kollumerlandse Dag van Mantelzorg’ centraal:
– Wat kan de Wmo voor mij betekenen?;
– Wat is een netwerkcoach?;
– Wat kan ik zelf doen?;
– Bij wie kan ik terecht voor hulp?;
– Hoe krijg ik meer contacten?.

Programma
Na de opening vertelt wethouder Paul Maasbommel over ‘waarom de gemeente Kollumerland c.a. kiest voor een netwerkcoach’. Vervolgens praat Willie Oldengarm van Timpaan Welzijn de belangstellenden bij over ‘Hoe versterk ik mijn netwerk?’
Na de pauze worden er verschillende workshops georganiseerd, zoals: ‘WeHelpen.nl: hoe kan ik hulp vragen en aanbieden?; ‘netwerkcoach: hoe versterk ik mijn netwerk?’ en / of ‘hoe maak ik gebruik van een tablet?’ van het Seniorweb. Na afloop is er een hapje en een drankje. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button