HoofdnieuwsRegionaal

Koninklijke Onderscheidingen voor echtpaar uit Harkema

HARKEMA – De heer Jille Kooistra (73) en mevrouw Roely Kooistra-Wielsma (69) uit Harkema  hebben op 22 augustus een Koninklijke Onderscheiding gekregen uit handen van de waarnemend burgemeester van Achtkarspelen, Piet Adema.

De heer en mevrouw Kooistra zijn allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van de Koninklijke Onderscheidingen vond in kleine kring plaats in een zaaltje van de Protestantse Kerk in Harkema. De heer en mevrouw Kooistra verrichtten sinds 1982 vrijwilligersactiviteiten voor de samenleving op het terrein van geldinzameling ten behoeve van goede doelen, ontwikkelingssamenwerking en kerkelijk leven.

Samen hebben de heer en mevrouw Kooistra zich vanaf 1982 ingezet voor de stichting FibrOse Kinderen (FOK), door verschillende artikelen te verzamelen om opbrengsten te genereren voor kinderen met de taaislijmziekte Cystic Fibrosis. Ook zijn ze sinds 1990 vrijwilliger bij de stichting Surhuisterveen voor Nuseni-Roemenië. Ze zamelen kleding in en zijn verantwoordelijk voor de opslag van de spullen bij hen in huis en voor het transporteren naar Roemenië.

 

Het paar heeft zich de laatste twee jaren ook ingezet voor stichtingen voor hulp- en geleidehonden. Zo hebben ze, in samenwerking met diverse organisaties en instellingen uit de gemeente,  een inzamelingsactie van plastic dopjes opgezet en gecoördineerd. Ze hebben ca. 4500 kg dopjes ingezameld voor de stichting Belgisch Centrum voor Geleidehonden, hiermee kan een pup worden aangeschaft die opgeleid wordt tot geleidehond.

 

Het paar heeft zich ook ingezet voor de Protestantse Kerk in Harkema; de heer Kooistra als diaken, medeoprichter en actief vrijwilliger van de onderhoudsploeg en als lid van de bazarcommissie. Mevrouw Kooistra bezocht ouderen en gezinnen thuis en in het ziekenhuis. Daarnaast is ze sinds 2000 collectant voor de Vrienden van de Hartstichting en het Reumafonds.

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button