HoofdnieuwsRegionaalSport

Kooi plaatst mobiele camerabeveiliging bij VV Kollum vanwege vernielingen

KOLLUM – Voetbalclub VV Kollum uit Kollum had te maken met vernielingen. Daarom plaatst Kooi, specialist op het gebied van mobiele camerabeveiliging, een beveiligingscamera op Sportpark Baensein aan de Bernhardlaan in Kollum, de thuishaven van de voetbalvereniging.

 “Eén van de belangrijkste doelen van Kooi is vernieling en diefstal voorkomen, om zo de veiligheid te vergroten. Dat doen we met onze intelligente UFO. Normaal gesproken zijn onze klanten bijvoorbeeld wind- en solarparken of infrastructuur- en bouwprojecten. Maar ook voor een sportpark is onze UFO erg geschikt”, vertelt Kees van der Leij, Commercieel Directeur bij Kooi. “Bovendien vinden wij het belangrijk dat mensen veilig kunnen sporten.”

Snel actie ondernemen

Voorzitter Bauke Tom Schat van VV Kollum is blij met de oplossing die Kooi biedt: “Vernielingen zijn natuurlijk erg vervelend. We zijn blij met de tijdelijke camerabeveiliging en hopen dat de camera afschrikt. Met ons nieuwe kunstgrasveld is dit nog belangrijker. We willen voorkomen dat hier buiten trainingstijden gebruik van gemaakt wordt, met veel rotzooi en vernielingen tot gevolg.” Mocht het afschrikkende effect niet voldoende zijn, dan grijpt het Kooi Alarm Center in. Kees van der Leij: “Onze camera staat in verbinding met ons eigen Kooi Alarm Center, zo kunnen we snel actie ondernemen.”

Bovendien kan VV Kollum aangeven wanneer het terrein beveiligd moet worden. “Zo draaien de camera’s niet als er getraind of gevoetbald wordt. Daardoor, en doordat we met de UFO specifieke gebieden in beeld kunnen brengen of juist maskeren, handelen we in lijn met de AVG. We verzamelen geen onnodige persoonsgegevens van bijvoorbeeld voorbijgangers.”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button