EvenementenHoofdnieuwsRegionaalSport

Kootstertille bereidt zich voor op Biddle Survivalrun van 10 maart

KOOTSTERTILLE – “De laatste loodjes”, spreekt voorzitter Theo Posthumus. “De afgelopen weken is er met man en macht gewerkt aan de voltooiing van het parcours van de grootste Survivalrun tot nu toe. Bijna 1100 deelnemers, uit heel Nederland en België, zullen a.s. zondag 10 maart naar Kootstertille afreizen voor de grootste uitdaging op sportgebied, de “Biddle Survivalrun”.

Het absolute hoogtepunt van de dag wordt het NK TSC (Top Survival Circuit). De naam zegt het al, hier gaat het om de zwaarste uitdaging voor de survivalsporters van Nederland. Voor de toppers in deze categorie is het knokken om de eerste plaats, het felbegeerde Kampioenschap.

En dat dit NK in Kootstertille wordt behaald is voor diezelfde atleten een meerwaarde. “Onze survivalrun staat landelijk bekend als loeizwaar”, aldus bestuurslid en lokale favoriet, Piet Mulder uit Kollumerzwaag. “En de deelnemers zijn daar op voorbereid. Geen grotere voldoening dan het uitlopen van de Survivalrun van Kootstertille”. Maar in de achterhoede vinden misschien wel de mooiste gevechten plaats. Deelnemers die vechten om hun rode armband te behouden, de armband die ze vanaf de start om hun pols moeten dragen en bij het niet volbrengen van een hindernis moeten inleveren. De meest survivelaars weten vaak van geen opgeven. Het bandje zal en moet behouden worden, tegen elke prijs oftewel “Leaver dea as Slaaf”, het motto van de survivalclub, die naadloos aansluit bij de mentaliteit van de sporters en organisatie.

Er zal over de hele dag in diverse categoriën gestart worden, door jong en oud, wedstrijd en recreatief. De Nieuwe burgemeester van Achtkarspelen, Germ Gerbrandy, neemt twee startschoten voor z’n rekening. Om 10:00 uur worden de eerste deelnemers weggeschoten, bij de start van de 5 KM bij het Prinses Margriet Kanaal. En rond 11:20 uur zal hij het startschot geven bij het NK TSC, vanaf het sportterrein van de plaatselijke SC Kootstertille.

Wytze Nicolai, van de vrijwilligerscommissie, verzoekt het publiek zoveel mogelijk met de fiets te komen. Gezien de goede weersvooruitzichten worden er weer duizenden mensen op het parcours verwacht en er is vooralsnog te weinig parkeer ruimte. Het publiek dat wel met de auto komt wordt verzocht om de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Al met al is de organisatie klaar voor de Biddle Survivalrun 2013.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button