Sport

Kootstertille klaar voor stertil survivalrun

KOOTSTERTILLE – Zondag 10 maart vindt de 18e editie van de survivalrun in Kootstertille plaats. Dit jaar met Stertil als nieuwe hoofdsponsor. Om 9.30 uur lost Ulbe Bijlsma, directeur van Stertil, het startschot, waarna er verspreid over de dag 1500 deelnemers het parcours gaan bestormen.

Survivalrun

Afgelopen weken is er met man en macht gewerkt aan het opbouwen van het parcours in Kootstertille. 10 maart zullen survivalrunners uit alle hoeken van Nederland de strijd tegen de elementen aan gaan. Dit jaar doen er diverse wedstrijdklassen mee, voor jong en oud,  van 4 – 11 kilometer.
Naast de wedstrijdlopers kunnen ook recreanten hun hart ophalen tijdens de survivalrun in Kootstertille. Er is een 5 kilometerlange Funrun, waarbij niks moet en alles mag. Ook is er een 8 kilometerrun in een lichte en zware vorm en voor de echte bikkels een 11-kilometerlange run. Als laatste is er de speciale ouder-kind run. Kortom: voor ieder wat wils!

Nieuwe hoofdsponsor
Na 10 jaar Wadro en 7 jaar Biddle is nu de firma Stertil bereid gevonden om de komende jaren als hoofdsponsor van de survivalrun te fungeren. Het bedrijf is al jarenlang als co-sponsor verbonden aan de survivalrun. Ulbe Bijlsma (directeur Stertil) : “We vinden het mooi dat onze naam zo wordt verbonden aan een uniek evenement dat gedragen wordt door zoveel enorm gemotiveerde vrijwilligers en waar vanuit heel Nederland deelnemers op afkomen. Heel bijzonder dat een evenement van deze omvang plaatstvindt in, en gedragen wordt door, een dorp van de omvang van Kootstertille. “
Het parcours zal langs het terrein van Stertil voeren en op het finishterrein zal een unieke hindernis gebouwd worden met materiaal van Stertil.

Bezoekers

Het oude kermisterrein aan de Goudtsjeblomstrjitte is ook dit jaar het start- en finishterrein. De bezoekers kunnen hier alle deelnemers aanmoedigen die de laatste hindernissen moeten doorstaan. Ook kunnen de lopers op een groot scherm gevolgd worden. Het commentaar bij deze beelden wordt verzorgd door Joey Teekamp terwijl op het terrein zelf Harm Noor de deelnemers naar de Bel van Minne begeleid. Het parcours, de hindernissen en hotspots (zware hindernissen) zijn  van te voren te bekijken via onze prachtige interactieve kaart op de website van Stichting Survival Kootstertille. Deelnemers volgen met de fiets kan ook, bij de infotent op het start- en finishterrein zijn fietsroutekaarten te verkrijgen. Het belooft weer een gezellige, sportieve dag te worden!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button