HoofdnieuwsRegionaal

Koploperproject in Kollumerland c.a.

KOLLUM – Op maandag 14 april 2014 organiseerde de gemeente Kollumerland c.a. samen met de Ondernemers Sociëteit Kollumerland (OSK) en Kabelnoord een informatiebijeenkomst over het Koploperproject Duurzaam Ondernemen en de aanleg van het Glasvezelnetwerk in de regio.

Informatiebijeenkomst

Tijdens het Koploperproject worden bedrijven ondersteund die duurzamer willen werken en ondernemen. De informatieavond werd bezocht door ongeveer dertig geïnteresseerde ondernemers. Tijdens de bijeenkomst kregen de belangstellenden uitleg over het Koploperproject Duurzaam Ondernemen. Daarnaast werd er door Kabelnoord een presentatie gegeven over het uitrollen van het glasvezelnetwerk in Kollumerland c.a. Door middel van glasvezel zijn inwoners en bedrijven nog beter digitaal bereikbaar. De aanleg van het netwerk vindt gefaseerd plaats. De planning is dat Kabelnoord in 2014 start met het aansluiten van de woningen in Kollum.

Koploperproject

Bedrijven uit de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel konden al eerder deelnemen aan het Koploperproject. Sinds kort kunnen ook bedrijven in Kollumerland c.a., Dantumadiel en Dongeradeel zich als koploper gaan onderscheiden.

Ondernemers die aan het Koploperproject deelnemen worden door het projectbureau A7Westergo en DGMR gedurende een jaar ondersteund om duurzamer te gaan werken. Ook kunnen de ondernemers tijdens een aantal bijeenkomsten hun ervaringen uitwisselen. De afgelopen vier jaar is het Koploperproject uitgerold over Fryslân. Bijna 180 bedrijven zijn hierdoor al duurzamer gaan werken. Het project wordt mede mogelijk gemaakt  door subsidie van de provincie Fryslân.

 

Geïnteresseerd?
Voor het Koploperproject in Kollumerland c.a. is plaats voor tien bedrijven. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met dhr. F. Kamstra, bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente, via telefoonnummer 0511-458878.

 

 

 

 

Foto Gemeente Kollumerland

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button