Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Koploperproject van start in gemeente Kollumerland c.a.

KOLLUM – Afgelopen maandag 6 oktober hebben negen bedrijven en instellingen uit Kollumerland de deelnemersovereenkomst ‘Koploperproject Duurzaam Ondernemen Kollumerland c.a.’ ondertekend. In totaal doen twaalf deelnemers uit deze gemeente mee aan dit project.De enthousiaste deelnemers gaan de komende acht maanden aan de slag met het verduurzamen van hun organisatie.

De avond werd geopend door wethouder Jan Benedictus. De wethouder is blij verrast dat zoveel deelnemers uit Kollumerland c.a. zich als koploper hebben aangemeld. Hij wenst de bedrijven en instellingen veel succes tijdens het traject. “Als jullie organisatie door het Koploperproject efficiënter wordt is dat uiteindelijk ook beter voor de maatschappij. Ik ben nu al nieuwsgierig welke duurzame ideeën en creatieve oplossingen jullie over acht maanden hebben bedacht en wie weet zelfs al ingevoerd”, aldus de wethouder.

De nieuwe koplopers zijn vervolgens verder geïnformeerd over het vervolg van het project door Age Knol van de Provincie Fryslân en Jaap de Vries van DZYzzion.

Twaalf koplopers

Aansluitend was het de beurt aan de bedrijven en instellingen zelf. De koplopers uit Kollumerland c.a. stelden zich voor. De reden van deelname aan het Koploperproject is divers. Zo hoopt de één ideeën op te doen. Daniël Pijnacker geeft concreet aan dat tegenwoordig Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een vereiste is bij de aanbesteding. Aansluitend ondertekenden ze de Deelnemersovereenkomst Koploperproject Duurzaam Ondernemen in de gemeente Kollumerland c.a..

 

Foto: De koplopers uit gemeente Kollumerland c.a. gaan aan de slag met duurzaam ondernemen

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button