HoofdnieuwsRegionaal

Van kraambed tot douchestoel,Meckama State opent hulpmiddelencentrum

KOLLUM – Vanaf 1 oktober is het mogelijk om bij Meckama State in Kollum hulpmiddelen te lenen, zoals rolstoelen, bedden en toiletstoelen. Bewoners van Meckama State en mensen uit de omgeving kunnen er zeven dagen per week terecht. De hulpmiddelen die Meckama State uitleent zijn afkomstig van het Hulpmiddelencentrum in Burgum.

Het Hulpmiddelencentrum heeft een groot assortiment, van loopfietsen tot bedden en van kraamhulpmiddelen tot een scootmobiel. Kleine hulpmiddelen kunnen direct worden meegenomen; grotere worden kosteloos thuisbezorgd. Overigens zitten rollators en krukken niet meer in het basispakket van de zorgverzekeraar; hiervoor kan men zich aanvullend verzekeren. Jellie Geerdink-Wolters, facilitair coördinator van Meckama State, legt uit: ‘Een van de redenen dat we in zee gegaan zijn met het Hulpmiddelencentrum, is dat mensen die verzekerd zijn bij De Friesland Zorgverzekeraar de hulpmiddelen nu ook vergoed krijgen. En de meeste mensen in onze omgeving zitten bij De Friesland.’

Het Hulpmiddelencentrum in Meckama State is zeven dag per week geopend; maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 20.30 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Belangstellenden kunnen zich melden bij de receptie. Meckama State beschikt over verzorgingshuisplaatsen en verpleeghuisplaatsen en daarnaast is tijdelijk verblijf of dagverzorging ook mogelijk. Ook heeft Meckama State een maaltijdservice en biedt het thuiszorg aan.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button