HoofdnieuwsRegionaal

Kramer ontvangt jubileummagazine Noardlike Fryske Wâlden

BURGUM – Gedeputeerde Johannes Kramer van de provincie Fryslân heeft woensdagmiddag het eerste exemplaar van het jubileummagazine van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) in ontvangst genomen. Kramer kreeg het blad overhandigd van NFW-voorzitter Douwe Hoogland. De NFW bestaat deze maand tien jaar en viert dat met de uitgave van het magazine en een open boerderijendag op zaterdag 8 september.

 

Hoogland zei met gepaste trots het jubileummagazine aan de gebiedsgedeputeerde te overhandigen. Kramer was eerder al bereid het voorwoord ervoor te schrijven. In het blad Boeren in Balans blikt de NFW, een koepelvereniging van zes agrarische natuurverenigingen in Noordoost-Fryslân, terug, maar kijkt ook vooruit. Hoogland: “In het afgelopen decennium hebben we veel bereikt. Onze vereniging heeft de ruim duizend leden kunnen ontzorgen en ondersteunen. We hebben verschillende successen mogen vieren. Ook zijn er zorgen, zoals starre regelgeving. We willen bedreigingen omzetten in kansen, zo valt in het blad te lezen. Onze vereniging ziet dan ook volop mogelijkheden voor de toekomst.” In het nummer komen onder andere projectleider Jaap Dijkstra, hoogleraar Jan Douwe van der Ploeg, oud-boswachter Jacob Bijlsma, onderzoeker Alwin Gerritsen en NFW-secretaris Ingrid van Huizen aan het woord. Het blad staat in een digitale versie op de website van de NFW: www.noardlikefryskewalden.nl.

 

Open boerderijendag

De leden van de NFW vieren het jubileum op vrijdag 7 september met een barbecue. De feestelijke bijeenkomst staat dan ook in het teken van het twintigjarig bestaan van de agrarische natuurverenigingen VEL (Vereniging Eastermar’s Lânsdouwe) en VANLA (Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer in Achtkarspelen). Een dag later trakteert de vereniging de hele regio op een open dag, door de deuren van twaalf boerderijen te openen. “Zo kan een breed publiek kennismaken met het werk op onze bedrijven. We kunnen onder andere uitleggen waar de melk precies vandaan komt en vertellen welke belangrijke taak we hebben op het gebied van agrarisch natuur- en landschapsbeheer”, aldus Hoogland. De open boerderijendag is van 10.00 tot 16.00 uur. De deelnemende bedrijven zijn te vinden in Drachtster Compagnie (familie Van der Lei-Roersma), Drachten (familie Oosterhof), Westergeest (familie Bosma), Kollum (familie Ripping), Garyp (familie Sibma), Ryptsjerk (familie Van Eijden), Eastermar (families Algra-Huisma en Atsma), Harkema (familie Sikkema), Surhuizum (familie Van der Veen), Feanwâlden (familie De Jong) en Damwâld (familie Roelevink-Wouda). Op www.noardlikefryskewalden.nl staat een uitgebreid overzicht van alle deelnemende boerderijen.

 

Fotobijschrift: Voorzitter Douwe Hoogland van de Noardlike Fryske Wâlden overhandigt het eerste exemplaar van het jubileummagazine aan gedeputeerde Johannes Kramer.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button