HoofdnieuwsRegionaal

Kringloopwinkel RaderWerk Kollum officieel geopend

KOLLUM – De gemeente Kollumerland en stichting WerkPro hebben woensdagmiddag Raderwerk Kollum geopend. WerkPro doet de dagelijkse bedrijfsvoering. De kringloopwinkel is gevestigd op de Voorstraat 122. Uniek is de luxere uitstraling van de kringloopwinkel die past bij de locatie midden in het winkelgebied.

Eerst opende wethouder Jan Benedictus om 14.00 de nieuwe demontage afdeling op de Timmerwerf 4, waar het kringloopcentrum eerder gevestigd was. Na de opening en een rondleiding ging de stoet naar de Voorstraat. Om 15.00 opende wethouder Paul Maasbommel en Peter Rutgers, directeur van WerkPro, samen de nieuwe kringloopwinkel. Daarna kon iedereen het pand van binnen bekijken: er waren verschillende activiteiten en er was gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen. En om leuke spulletjes te kopen natuurlijk!

Raderwerk Kollum is ook een bedrijf voor leer/werktrajecten, werkervaringsplekken en dagbesteding. Mensen die onder de participatiewet of de WMO vallen kunnen hier terecht en worden begeleid om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Stichting WerkPro richt zich in Noord-Nederland op begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze doet dit in maatschappelijk zinvolle projecten, zoals het hergebruiken van goederen in het kringloopproject in de gemeente Kollumerland.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button