HoofdnieuwsRegionaalSport

Kristien Gommers en Alissa Westerhof districtskampioen turnen

TWEEDE EXLOËRMOND – Tijdens de districtwedstrijd in Tweede Exloermond hebben maar liefst zes turnsters van SVK Kollumerzwaag zich weten te plaatsen voor de landelijke ½ finale turnen 3e divisie. In de eerste wedstrijd kwamen de pupillen 1 N3 samen met de jeugd E op de wedstrijdvloer. De SVK pupillen scoorden vanaf het eerste toestel hoge punten en stonden eigenlijk de gehele wedstrijd in de top 5. Uiteindelijk was het Kristien Gommers die over vier toestellen de hoogste meerkampscore behaalde.

Met 13.250 op balk heeft ze haar visite kaartje afgegeven. Ook de 2e plaats was voor een SVK turnster, Marieke Hulder heeft ook een uitstekende meerkamp geturnd en met een 2e plaats op sprong en vloer kan ook zij terug kijken op een goede wedstrijd. De derde SVK turnster Sarah vd Meulen behaald een 1e plaats bij sprong en in het eindklassement kwam ze uit op een keurige 4e plaats. Alle drie de turnsters zijn geplaatst voor de ½ finale. In de andere baan was het de beurt aan de jeugd turnsters van SVK. Deze eerstejaars jeugdturnsters hadden een sterk deelnemersveld, Femke Damstra imponeerde de jury met haar oefeningen en mocht dan ook terecht een stap naar voren maken toen ze voor de 4e plaats werd opgeroepen. Met een 3e plaats op balk en een 4e plaats op brug en vloer is ze haar debuut bij de jeugd goed begonnen. Sjanine Westerhof had een topscore op haar prachtige vloeroefening, met 11.85 was ze 2e in het deelnemersveld. Op de oefeningen brug en balk moeten nog even de puntjes op de i worden gezet. Maar het ziet er prima uit voor de volgende wedstrijden uit. Tirza de Graaf die de afgelopen 3 jaar een sterke groei heeft gemaakt in het turnen kwam tijdens deze wedstrijd niet geheel uit de verf. Met pech en daardoor een verminderd zelfvertrouwen is het haar niet gelukt om de jury te laten zien wat ze wel in huis heeft. Het zal met de wedstrijden in Friesland ongetwijfeld beter gaan.

In de 2e wedstrijd waren het de junior D turnsters van SVK die in actie kwamen. Alissa Westerhof en Angela Feenstra begonnen op het zenuwslopende onderdeel balk. Helaas moesten beide dames de balk verlaten. Alissa mag tevreden zijn met een 5e score op balk, dit is een persoonlijke overwinning voor deze talentvolle junior turnster. Op vloer lieten beide dames mooie oefeningen zien met alle eisen, Alissa behaalde hierop een 2e plaats. Sprong was een drama, beide dames hadden één mislukte sprong, wat vanaf dit seizoen behoorlijk streng wordt bestraft. Hier zijn punten blijven liggen. Op brug maakte Alissa dit weer helemaal goed door hier de hoogste punten te behalen. In het eindklassement mocht ze de gouden medaille in ontvangst nemen. Angela heeft zich goed geweerd maar we moeten concluderen dat de concurrentie hier toch nog een aantal stappen te groot is. Alissa mag ook SVK vertegenwoordigen op de ½ finale turnen.

In de derde wedstrijd kwamen Sanne Wolters en Sita Kooistra voor SVK op de wedstrijdvloer bij de senioren C. Een pittig niveau maar de beide dames begonnen goed op het lastige onderdeel brug. Ze behaalden 10 punten in de uitvoering en dat is al erg knap in dit niveau. Op balk zette Sanne een supermooie oefening neer en behaalde hier ook terecht de 2e plaats. Helaas moest Sita de balk een keer verlaten bij het dubbel boogje. Op vloer ging het niet zo goed bij de beide turnsters, hier zijn punten blijven liggen. Op sprong heeft Sanne met twee keurig uitgevoerde Yamashita’s een totaalscore van 41.00 punten bij elkaar geturnd en ze behaalde hiermee een prachtige 5e plaats in het eindklassement. Hiermee mag ook Sanne deelnemen aan de ½ finale turnen. Sita heeft het ondanks een matige voorbereiding het toch goed gedaan.

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button