HoofdnieuwsRegionaal

Kruidige workshops bij botanische Tuin De Kruidhof

BUITENPOST – Ieder jaar organiseert De Kruidhof een aantal ‘groene’ workshops om mensen kennis te laten met de mogelijkheden van planten en kruiden. Dit jaar is het thema van De Kruidhof: krachtig met kruiden. In de maand mei zijn er maar liefst drie workshops waar u zich voor kunt opgeven.

17 mei: Workshop ‘Kruidentuin aanleggen’

De workshop ‘Kruidentuin aanleggen’ begint met een rondleiding door onze tuinen. Er zal uitgebreid stilgestaan worden bij de keukenkruiden en de verschillen daarin. We gaan in op grondbewerking: droge grond, natte grond en voor welke planten dit juist wel of niet geschikt is. Daarna helpen wij u op weg met het maken van een beplantingsplan. De workshop duurt van 13.30 tot 16.00 uur en kost € 15,00 inclusief kruidenthee en een kruidenplantje naar keuze. Na afloop heeft u de gelegenheid planten en kruiden te kopen in de Verkooptuin van De Kruidhof.

20 mei: Workshop ‘Digitale tuinfotografie’ voor volwassenen

Op dinsdag 20 mei organiseert De Kruidhof van 19.00 tot ca. 21.30 uur een workshop ‘Digitale tuinfotografie’. Tijdens deze wandeling met een gids krijgt u een rondleiding door de tuinen waaronder onze grote collectie geneeskrachtige kruiden. Onderweg kunt u met uw eigen camera foto’s maken en krijgt u daarbij fotografietips van de gids die ook fotografe is. De kosten bedragen € 7,50 per persoon. Opgave vooraf via [email protected]. Aan de wandeling kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Na afloop heeft u de gelegenheid planten of kruiden te kopen in de Verkooptuin van De Kruidhof. 

20 mei: Workshop ‘Vakantieapotheek samenstellen met kruiden’

Dit jaar wil botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost in het kader van het thema: ‘Krachtig met kruiden’ mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met wat je met de opbrengst van de natuur kunt doen. Op dinsdagavond 20 mei doen we dit met een workshop: ‘Vakantieapotheek samenstellen met kruiden’. Tjitske Postma van Krûdwiizer gaat met de deelnemers de tuin in om kruiden te verzamelen. Daarmee worden in een workshop muggenolie en een lippenbalsem gemaakt op geheel natuurlijke basis.

De workshop start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De kosten zijn € 15,00 inclusief materiaalkosten, koffie en thee en toegang tot de tuinen. Opgave vooraf via [email protected] tot uiterlijk 15 mei. Aan de workshop kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen. U kunt zich melden bij de receptie van De Kruidhof. Na afloop heeft u de gelegenheid planten of kruiden te kopen in de Verkooptuin van De Kruidhof.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button