HoofdnieuwsRegionaal

Kruispunt Quatrebras open voor verkeer

NOARDBURGUM – De werkzaamheden aan kruispunt Quatrebras zitten erop. BAM Infra werkte het afgelopen halfjaar in opdracht van provincie Fryslân aan het kruispunt. Door de slechte weersverwachting van afgelopen weekend werd het asfalteren uitgesteld. Het kruispunt bleef daardoor een dag langer afgesloten. De N355 (oost-west) kon vanmorgen vroeg al open. Om 16.00 uur werkten de verkeerslichten en kon het kruispunt helemaal open voor verkeer.

Het kruispunt bij Quatrebras was toe aan een opknapbeurt. BAM Infra pakte in het najaar van 2022 de zuidzijde van het kruispunt aan. Begin 2023 volgden werkzaamheden aan de noordzijde. De inrichting is vergelijkbaar met de oude situatie. Wel is van de gelegenheid gebruikgemaakt om aanvullende maatregelen te treffen om het kruispunt op een aantal punten veiliger te maken.

De weg kreeg nieuwe middengeleiders en banden langs de weg. Door die banden lijkt de weg smaller en krijgt het kruispunt een uitstraling die past bij een buurtschap. De bushaltes zijn verplaatst en er is een extra fiets- en voetgangersoversteek aangelegd. De weg werd opnieuw geasfalteerd en er is een nieuwe verkeersregelinstallatie (VRI) geplaatst. Het is niet langer mogelijk voor doorgaand verkeer om (op hoge snelheid) over de parallelweg te rijden. Gelijktijdig is een deel van de gemeentelijke riolering vervangen.

‘’De werkzaamheden hebben het afgelopen halfjaar behoorlijk impact gehad op aanwonenden van het kruispunt en de omgeving. Ik ben daarom blij dat de werkzaamheden erop zitten en dat het verkeer vanaf vandaag veilig over het nieuwe kruispunt kan rijden’’, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

N355 Quatrebras – Twijzel

De aanpak van kruispunt Quatrebras is onderdeel van de plannen van de provincie om de N355 tussen Quatrebras en Twijzel veiliger te maken. Er wordt regelmatig (te) hard gereden op de N355 en een aantal kruispunten zijn onoverzichtelijk. De combinatie van deze factoren levert gevaarlijke situaties op. Het groot onderhoud aan de N355 tussen Noardburgum en Twijzel, in combinatie met de aanpak van de kom van Noardburgum, staat als volgende project op de planning.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button