Kv Flamingo’s neemt de punten mee uit Elim

ELIM – Op de laatste zaterdag van november stond de wedstrijd  Elko 1 tegen de Flamingo’s 1 op het programma. In een competitie waarin de teams elkaar niet veel ontlopen  en er na 3 speelrondes  5 ploegen bovenaan staan, zijn alle punten belangrijk. Na een uur spelen in een  sfeerloze sporthal in het verre Elim floot de scheidsrechter af met de stand 10-12 op het scorebord.

Flamingo’s begon door de vele blessures met een sterk gewijzigd team aan de wedstrijd.  Dit was wennen, waardoor het  lang duurde voordat de eerste bal  gescoord werd.  Na een periode van sterk verdedigen van de Flamingo’s kwam   de 1-0 op het scorebord. Niet lang daarna wist Michelle Wester met een fraaie doorloopbal de stand gelijk te trekken.  Vervolgens wist Flamingo’s  een gaatje te slaan van twee punten. Zoë Bennett versierde een strafworp en Andre Bosma schoot van afstand met scherp.  Het slotakkoord van de eerste helft was ook voor de Bouwbedrijf  Tamminga formatie. Na  een vrije bal van Peter Gerlsma en een kansje korf van Andre Bosma werd gerust met een 4-7 voorsprong.

Na de rust begonnen de geelhemden scherp aan de wedstrijd. Uit de eerste aanval werd onmiddellijk gescoord door de uitblinkende Andre Bosma na opnieuw een assist van Herman Pilat. Nadat Peter Gerlsma van afstand wist te scoren, werden de Buitenposters slordiger in hun spel en kon Elko terug komen tot zelfs 9-9. Flamingo’s  herpakte zich, wat resulteerde in 2 treffers van Herman Pilat en Andre Bosma. Elko wist hierna nog eenmaal de korf te vinden , maar Jelmer Beerda slaagde erin het gaatje weer op 2 te brengen. Na diens verzilverde strafworp  speelde Flamingo’s de wedstrijd rustig uit en konden de belangrijke punten mee naar Buitenpost.

Doelpunten: Andre Bosma (5), Peter Gerlsma (2) , Herman Pilat (2), Jelmer Beerda (2) en Michelle Wester