HoofdnieuwsRegionaal

Laatste aubade voor gemeente Kollumerland

KOLLUM –  Op Koningsdag om 9.00 uur ging vanaf Meckama State een optocht met versierde fietsen van start. De optocht ging richting het gemeentehuis samen met Brassband Wilhelmina op duofietsen en bakfietsen. Ondertussen gaf CGV Wardy een aantal optredens bij het gemeentehuis. Dit in verband met het 100 jarig bestaan van het Oranje Comité.

Om ongeveer half tien begon op deze Koningsdag de laatste aubade van de gemeente Kollumerland.  Na eerst een welkomstwoord van de voorzitter van het Oranjecomité Jettie Teeninga werd een bloemetje aan de echtgenoot van burgemeester Bilker overhandigd door Laura Boersma van de Prins Bernhardschool.  Hierna werden de prijswinnaars van de versierde fietsen bekend gemaakt: 1e prijs Lotte, 2e prijs Jordy en de derde prijs was voor Lycke.

Daarna werden de inwoners met een onderscheiding in het zonnetje gezet door burgemeester Bilker en een aantal liederen gezongen. Er werd oranjebitter en ranja uitgedeeld om een toast uit te brengen. Als afsluiting werd het Wilhelmus gezongen en iedereen bedankt door Burgemeester Bilker.

Foto’s Fokke Jongsma  en Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button