HoofdnieuwsRegionaalSport

Laatste editie 45+-competitie in Gerkesklooster

GERKESKLOOSTER – Afgelopen week was er veel regen gevallen, zouden de laatste wedstrijden wel doorgang kunnen vinden in Gerkesklooster. Er werden telefoontjes gepleegd en uiteindelijk ging het wel door. De selectie van Jan Kempenaar, Gosse Beerda en Tom van der Beek bestond uit tien spelers. Johannes Kobus, Harry van der Beek, Henk de Boer, Rintje Jansen, Henkie Hamstra, Hielke de Graaf, Mient Mulder, Jan Hoogsteen, Jappie Borger en Klaas Praamstra. Jan en Tom waren fysiek niet in staat te voetballen. Henk de Boer last van kuit en schouder was wel aanwezig, maar had veel moeite om in zijn spel te komen. Mient was aan het einde gekomen van zijn komkommerdieet, want de shirts zitten weer als gegoten. Wietse van der Beek en voormalig inwoner van Gerkesklooster Laurens Komrij waren mee als supporter. Kielwindeweer bleek niet aanwezig te zijn en had zich niet afgemeld en daar waren de tegenstanders niet blij mee.

De eerste wedstrijd moest er gespeeld worden tegen naaste concurrent GSVV. De wedstrijd ging gelijk op. Friese Boys kwam op voorsprong door Henkie Hamstra met een assist van Harry van der Beek. GSVV zorgde met een vrije trap in de kruising voor de gelijkmaker. Henk de Boer had nog enkele geweldige technische hoogstandjes, waardoor het publiek toch warm werd. 1-1 was de eindstand.

De spelers waren nog niet euforisch, want het kampioenschap was wel binnen, maar er moest nog een wedstrijd gespeeld worden. GSVV en Grijpskerk speelden 2-2 en daarna sloten Grijpskerk en Friese Boys de competitie af. De technische staf had bedacht de opstelling volledig om te gooien en dat betekende dat Mient Mulder als keeper werd geposteerd. Ook Grijpskerk kwam op voorsprong doordat Mient over een schot heen dook. Johannes Kobus moest toch een opmerking maken: dit kan de beste overkomen. Friese Boys wilde de laatste wedstrijd niet verliezen en een voorzet van Johannes werd door Rintje met de rug getoucheerd en zo ging de bal het doel in. Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Na de wedstrijd werden er fakkels ontstoken en kampioensshirts uitgedeeld door Wietse van der Beek. Het bleek dat dit het eerste kampioenschap van Jan Hoogsteen was. In de derde helft werden er nog wijze woorden gesproken door de spelers en leiding. Er werd nog een trofee uitgereikt door Harry Dijkstra van GSVV. Rond de klok van 01.00 uur was een ieder weer in Kollumerzwaag. In het voorjaar een nieuwe competitie. Tot volgend jaar!

 

Friese Boys 45+1 herfstkampioen!

 

Stand na de derde editie:

Friese Boys                  9-22      23- 9

GSVV                          9-16      24-16

Grijpskerk                     9-10      18-17

Kielwindeweer               9-  3     12-35

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button