HoofdnieuwsRegionaal

Laatste kans inleveren Geluk in Geluksbrievenbus Kollum

KOLLUM – In Kollum staat tot het einde van deze week de Geluksbrievenbus. Hoe kan het dat Friezen de gelukkigste mensen van Nederland zijn?  En Wat maakt Kollum gelukkig? Tryater gaat op onderzoek uit.  Lever jou antwoorden in op de speciale briefjes voor 18 juli.

Voor deze eerste editie van It gelok fan Fryslân maakt Tryater het grootste geluksgedicht ooit, gemaakt van de antwoorden die mensen geven op de vraag waar zij gelukkig van worden. Het geluksgedicht vormt het uitgangspunt van de theatrale wandeling die 24 en 25 oktober in Kollum gaat spelen.

Er staan 10 Geluks brievenbussen in Friesland, waaronder bij de Kroeze Optiek in Kollum. Lever jou antwoorden in op de speciale briefjes die bij Kroeze Optiek,  de lokale kappers, VVV kantoor,  Meckema state, de pruttelpot en de bibliotheek te vinden zijn. De kaartjes kunnen in de brievenbussen worden gestopt of teruggestuurd worden naar Tryater. Van alle antwoorden maakt Tryater  het langste geluksgedicht ooit.

En dan, van eind augustus tot en met begin november, strijken wij elke week neer in één van de dorpen. Aan de hand van het geluksgedicht maken wij een theatrale wandeling. Voor mensen uit het dorp, maar ook voor iedereen ver daarbuiten. Deze avontuurlijke theatrale audio-wandeltocht maken wij in samenwerking met de gemeenschap, waarbij de route alle zintuigen opent en het publiek laat voelen waar je allemaal gelukkig van kunt worden. In elk dorp een andere route, alle weken een andere ervaring. Want het geluk van Oostermeer is anders als het geluk van Kollum. Als een karavaan van geluk trekt Tryater van plaats naar plaats waarbij iedereen een verrassende en poëtische ervaring krijgt.

Friezen zijn niet de rijkste, maar wel de gelukkigste mensen van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS. Als geld niet bepalend is voor het geluk van Friesland, wat dan wel?

Voor meer informatie of het digitaal inleveren van jou geluk www.tryater.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button