HoofdnieuwsRegionaal

Laatste kans voor inleveren zwerfasbest zonder sloopmelding in Kollumerland c.a

KOLLUM – Gemeente Kollumerland c.a. stelt haar inwoners in de maand november van 2013 in staat om zonder sloopmelding losliggend zwerfasbest in te leveren bij de Milieustraat  aan de Trekweg in Kollum. Vanaf één januari 2014 kan asbest alleen nog ingeleverd worden met een sloopmelding conform het Bouwbesluit.

De gemeente Kollumerland c.a. wordt regelmatig geconfronteerd met losse plaatjes asbest die inwoners aanbieden op de Milieustraat. Met deze tijdelijke actie wil de gemeente de inwoners in de gelegenheid stellen dit gevaarlijke materiaal zonder veel administratieve lasten in te leveren.

Vanaf januari 2014 moet de gemeente al het aangeboden asbest beschouwen als afkomstig van sloop en daarom geheel volgens de regels altijd een sloopmelding eisen.

Data inlevering zwerfasbest

Inwoners kunnen het zwerfasbest inleveren op de zaterdagen 9, 16  en 23 november 2013 van 11.00 uur tot 12.00 uur.
Normaal is de Milieustraat alleen open voor het inleveren van asbest op de eerste maandagmorgen van de maand. Tijdens deze actie, blijft dit zo.

Vanwege de gevaren die verbonden zijn aan asbest wil de gemeente geen asbest innemen als er ook andere bezoekers op de Milieustraat aanwezig zijn. De Milieustraat zal tijdens die extra uren dan ook voor andere bezoekers gesloten zijn.

Aanmelden en regels

Voorwaarde is dat u zich vooraf aanmeldt bij de gemeente. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 0511-458880. Voor het inleveren gelden de volgende regels:

  • Het asbest moet dubbel verpakt in plastic, in draagbare pakken op de Milieustraat worden aangeleverd;
  • U moet het verpakte asbest op de Milieustraat zelf in de container leggen.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze actie kunt u telefonisch contact opnemen, via 0511- 45 8880.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button