EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Laatste voorbereidingen Straatfestival Westergeest

WESTERGEEST – Op donderdagavond 4 juni is er, in het kader van haar 1250 jarig bestaan, een Straatfestival in Westergeest.
Het bomvolle programma voor deze avond is rond. Bezoekers kunnen genieten van straattheater acts, muziek- en dansoptredens, kunstexposities van meer dan 10 kunstenaars en maar liefst drie theatervoorstellingen die deze avond in première gaan. De voorbereidingen zijn al maanden aan de gang tot nu de laatste dingen.

Het festival vindt plaats op donderdagavond 4 juni aanstaande. Om 18.30 is er een opening in het ‘centrum’ van Westergeest (kruising v. Teijenswei/Bumawei). Waarna er vervolgens in het dorp allerlei acts en optredens van start gaan. Overal verspreid is er van alles te zien en te beleven. Dit jaar is heel Westergeest al maanden in de weer om hun straat kunstzinnig te versieren, deze versiering is het hele jubileum van 3 tot 7 juni te bewonderen. Het festival wordt georganiseerd door dansTater en BoemTheater in samenwerking met de plaatselijke basisschool de bining, waarvan alle kinderen ook meedoen aan acts en activiteiten in het dorp.
Op het festival zijn o.a. optredens/exposities van Jeugdcircus Saranti, Jellemo Magic, Minimuziektheatervoorstelling Laura Cymbaluk, Masquerade Theater, ARTchipel, dans van dansTater en drie theatervoorstellingen van Boem Theater.
Er is een historische foto-route, een gedichtentuin met gedichten van basisschoolkinderen, infostands van kunst/culturele organisaties en meer.

Voor de drie theatervoorstellingen zijn de kinderen/jeugd al weken aan het repeteren. Bewonder de voorstellingen ‘De zelfstandige prinsessen’, ‘Frozen 2.0’    en de voorstelling ‘De bus vol leegte’ die gespeeld wordt in een bus op het festival. Alle drie voorstellingen gaan speciaal voor het festival in première, gespeeld door kinderen/jongeren van Boem Theater.
Voor meer informatie en het complete programma kijk op www.facebook.com/straatfestivalwestergeest
Tot ziens op donderdagavond 4 juni!

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button