Laatste wedstrijd van het seizoen van Flamingo’s

DOKKUM – Op zaterdag 1 juni 2013 stond de wedstrijd de Granaet 1 tegen de Flamingo’s 1 gepland. Na de verliespartij van de Flamingo’s van vorige week tegen DTS, stond er in competitieverband niks meer op het spel. Wel wilde de Bouwbedrijf Tamminga formatie het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Hierdoor werd de wedstrijd erg serieus genomen en werd er met volle overgave gespeeld. Na een harde en voor de kijker bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd werd er afgefloten met een eindstand van 11 – 11.

De eerste helft was het verschil tussen de ploegen minimaal. Qua score verloop was het stuivertje wisselen. De openingstreffer kwam op de naam van de Flamingo’s, doormiddel  van een kansje korf door Herman Pilat. Na de gelijkmaker was het Ruben Sijtsma die het vizier op scherp had staan.  Na de afstander van Grytsje de Vries was het de Graneat die het initiatief overnam en 2 keer scoorde . Aan het einde van de eerste helft wisten de Flamingo’s toch weer op voorsprong te komen en werd er gerust met een 6-7 voorsprong in het voordeel van de Flamingo’s.

In de tweede helft was het de Graneat die goed uit de startblokken kwam en een serie van 4 goals wist te maken. Maar de Flamingo’s kwamen terug doormiddel van standaardsituaties.  Na deze goals wisten de Dokkumers nog een doelpuntje mee te pikken.  Daarna kwam er een periode waarin het beide teams niet lukte om te scoren.  Wel ronde Menno Schaafsma tussendoor nog een perfect uitgevoerde tik tik bal af en was het verschil nog 1 punt.  Na vele mooie aanvallen en gemiste kansen was het weer Grytsje de Vries die, doormiddel van een afstander de stand gelijk trok. In de slot seconden kregen de Flamingo’s nog een strafworp mee om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Jammerlijk genoeg werd deze gemist en bleef de stand gelijk.

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Er volgt nu een tussenstop van enkele maanden en waarna er weer een frisse start gemaakt kan worden met de nieuwe trainer Christiaan Schaafsma. Graag willen wij als selectie nog Interim coach Jack Visser bedanken voor zijn tomeloze inzet en tactisch vernuft. Verder wensen wij hem veel succes toe met zijn comeback in het midweek team van de Flamingo’s.

Scores: Herman Pilat (4), Ruben Sijtsma (3), Grytsje de Vries (2),  Janco Slingerland en Menno Schaafsma