HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Landelijke Intocht Sinterklaas in Dokkum

DOKKUM – De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in het Friese Dokkum, een gezellige vestingstad met een prachtig historisch centrum. Op zaterdag 18 november vaart de Goedheiligman met zijn pieten naar de binnenstad van deze Admiraliteitsstad. Burgemeester Marga Waanders verwelkomt hem op de kade. Daarna verkennen de Sint en zijn gevolg de binnenstad van Dokkum. We nodigen alle kinderen uit om de Sint welkom te heten. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.

Burgemeester Waanders van de gemeente Dongeradeel is trots en blij dat de keuze van Sinterklaas dit jaar op Dokkum is gevallen, de Elfstedentocht-stad nabij het Wad. “Fantastisch nieuws voor Dokkum en de regio Noordoost Fryslân, we gaan Sinterklaas heel hartelijk welkom heten!”. Ook de berichten uit Madrid zijn positief, Sinterklaas heeft aangegeven uit te kijken naar de Dokkumer intocht.

Het landelijk bezoek van Sinterklaas aan Dokkum wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Dongeradeel. Ook dit jaar verzorgt Dieuwertje Blok de presentatie op locatie. De NTR doet verslag van de intocht in een speciale – extra lange – aflevering van ‘Het Sinterklaasjournaal’ op zaterdag 18 november vanaf 12.00 uur op NPO Zapp. Op NPO Zappelin Xtra en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button