HoofdnieuwsRegionaal

Landelijke open imkerijdag bij De Kruidhof

BUITENPOST – Na het grote succes van vorig jaar doet Botanische tuin De Kruidhof op zaterdag 12  juli 2014, in samenwerking met imkervereniging Kollumerzwaag e.o en NME-Achtkarspelen,  weer mee aan de landelijke open imkerijdagen. De imkervereniging geeft voorlichting over alles wat met bijen te maken heeft  aan kinderen en volwassenen. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals een workshop bijenhotel maken voor jong en oud en excursies naar de bijenstal.

De imker laat u tijdens twee demonstraties zien hoe u een bijenkast inricht. Er zijn bijenproducten, drachtplanten en informatie verkrijgbaar. Ook wordt het proces van mede, zogenaamde honingwijn uitgelegd en is er een honingproeverij. 

Bijensterfte beperken
Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen, lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Met bijenhotels en speciale bloemen in uw tuin kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Excursies naar de bijenstal
Imkers vertellen graag over hun hobby. Ze leggen graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en daarmee voor ons voedsel. Ook kunt u mee naar de bijenstal op De Kruidhof, om een kijkje te nemen bij het bijenvolk. Natuurlijk met een echte imkerkap op. Voor jong en oud is het prachtig om bijvoorbeeld de koningin te ontdekken. En wat het verschil is tussen de moer (koningin), darren (mannetjes) en werksters (vrouwelijke bijen). De rondleidingen naar de bijenstal vinden plaats om 11.00, 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Workshop bijenhotel maken
Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk bijen in de tuin leven, organiseren we twee workshops waarbij kinderen en volwassenen een bijenhotel kunnen maken tegen betaling van het materiaal. De workshops vinden plaats om 13.00 en 15.00 uur. De demonstraties bijenkast inrichten vinden plaats om 11.30 en 14.00 uur.

In de verkooptuin van De Kruidhof wordt deze dag speciale aandacht besteed aan zogenaamde drachtplanten. Dit zijn planten die extra aantrekkelijk zijn voor bijen en u kunt hiermee uw tuin bijvriendelijk maken.

De Kruidhof is op 12 juli geopend van 10.00 tot 17.00 uur. U betaalt op deze dag de reguliere entreeprijs zie www.dekruidhof.nl. Op deze dag is ook een kunstmarkt in de Kloostertuin georganiseerd door Keunstkrite www.keunstkrite.nl.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button